lördag 26 maj 2012

Brittiska kungligheter på Chelsea Flower Show

Den årliga blomsterutställningen Chelsea Flower Show i London har öppnat och pågår mellan den 22-26 maj. Den 21 maj hölls invigningen och VIP-dagen för speciellt inbjudna gäster. Drottning Elizabeth brukar alltid finnas på plats och så även i år. Flera andra medlemmar av den brittiska kungafamiljen fanns också med för att titta på blommorna och trädgårdarna.

Prins Edward och hans fru Sophie, Grevinna av Wessex, var på blomsterutställningen i år. Sophie har fått en ljusrosa klematisblomma uppkallad efter sig "The Countess of Wessex" och fick ta emot en sådan på utställningen. Klematisodlaren Raymond Evison från den brittiska ön Guernsey presenterade blomman för Sophie. Han fick dessutom ta emot sin 24:e guldmedalj på Chelsea Flower Show i år.

Det fanns fler brittiska kungligheter på årets blomsterutställning. Förutom Drottning Elizabeth var Prins Philip och Prinsessan Anne där. Några av drottningens kusiner fanns också på plats som Prins Michael av Kent och hans fru, liksom Prinsessan Alexandra och Hertiginnan av Gloucester.


Chelsea Flower Show


The Chealsea Flower Show
Sophie av Wessex presenteras för klematisen som har fått hennes namn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...