onsdag 18 april 2012

Spanska kungafamiljen i veckans Hola

"Kungafamiljen i väntan på kungens återhämtning"

Den spanska tidningen Hola har denna vecka fokus på den spanska kungafamiljen som den senaste veckan har råkat ut för flera olyckor och sjukhusbesök. 
Först sköt kungens barnbarn Felipe Juan Froilán sig i foten när han tränade prickskytte hemma på sin pappas lantegendom. Några dagar senare råkade Kung Juan Carlos själv ut för en olycka där han föll och skadade sin höft under en jaktresa till Botswana. Nu har både barnbarnet Felipe och kungen själv kommit hem från sjukhuset.

Kung Juan Carlos hemma igen

Kung Juan Carlos lämnade San José sjukhuset på onsdagen efter att ha varit inlagd under fem dagar. Han kan nu gå och stödja sig på kryckor. I ett pressuttalande på sjukhuset bad han om ursäkt för sin jaktresa. "Jag är ledsen. Jag gjorde ett misstag. Det kommer inte att hända igen".
Kungen var i Botswana för att jaga elefanter som i och för sig är lagligt, men Juan Carlos är ordförande för spanska WWF, Världsnaturfonden så det här ansågs inte lämpligt. Kungen har även fått kritik för att han åkte på en så dyr jaktresa när Spaniens ekonomi är så dålig och detta bara två veckor efter att han själv uttalat sitt bekymmer över landets ekonomiska kris.

Se mer i Hello och Hola:
Spanish King apologises for hunting trip- Hello
HOLA.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...