söndag 1 april 2012

Prinsessan Madeleine på projektresa i Texas med Childhood FoundationI veckan var Prinsessan Madeleine på en projektresa med Childhood Foundation i Texas. Under onsdagen och torsdagen den 28-29 mars, besökte hon Dallas Children’s Advocacy Center, ett center som hjälper barn som har blivit sexuellt utnyttjade eller fysiskt misshandlade. Centret bildades 1991 och utökas ständigt, snart flyttar de till nya lokaler som blir tre gånger så stora och ökar sin personal med 30 procent.

Prinsessan Madeleine fick också besöka Promise House som har funnits sedan 1986 och är ett härbärge för hemlösa tonåringar. Här erbjuder man både akut boende och långtidsboende och man försöker skapa en hemkänsla för dem.

Ytterligare ett besök blev det för Prinsessan Madeleine i Texas. Hon besökte Edna Gladney Center for Adoptions som tar emot unga flickor som är gravida och som överväger att adoptera bort sitt barn. När Madeleine var där på besök bodde det 15 flickor på centret och de går också i skolan medan de väntar på att föda barnet.

Läs mer om Prinsessan Madeleines besök i Texas här och se bilder:
World Childhood Foundation- Texas responding to children's needs 

På Childhoods internationella hemsida kan man läsa om
Prinsessan Madeleines projektbesök i Texas.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...