torsdag 12 april 2012

Prinsessan Elenas son skottskadad i foten

Från La Vanguardia 10 april. "Doña Elenas son skadad med ett hagelgevär".


De spanska tidningarna skriver om Prinsessan Elenas son Felipe Juan Froilan de Marichalar och den skottskada som han ådrog sig i påskhelgen. Den 13-årige pojken var hos sin pappa Jaime de Marichalar på hans lantegendom och övade på prickskytte när han sköt sig själv i foten. Olyckan skedde i måndags och pappa Jaime och systern Victoria fanns i närheten när det hände. Felipe de Marichalar har behandlats för sina skador på Santa Barbara sjukhus i Soria och flyttades sedan till privatkliniken Quiron där han ska stanna några dagar innan han blir utskriven.
Igår fick han besök av sin mamma Prinsessan Elena och mormor Drottning Sofia. De log och lugnade pressen med att allt gått bra. "Med barn händer det alltid något", uttalade sig Drottning Sofia. Senare på kvällen besökte Kronprins Felipe och Kronprinsessan Letizia sjukhuset med sina två döttrar Prinsessorna Leonor och Sofia.

Skottdramat är en obehaglig påminnelse om en mycket liknande händelse och tragedi i det spanska kungahuset för över 50 år sedan då Kung Juan Carlos yngre bror blev vådaskjuten och dog. Detta skedde också under påskhelgen, på skärtorsdagen 1956. Juan Carlos som då var 18 år befann sig med sin familj i Estoril i Portugal under påsken. Den 14-årige brodern Alfonso blev då skjuten i huvudet när han rengjorde en revolver tillsammans med sin bror under kvällen. Ett skott gick av och han dog inom några minuter. Precis hur olyckan gick till är oklart, men mycket tyder på att det kan ha varit Juan Carlos som höll i vapnet när skottet oavsiktligt gick av.Tidningen Heraldo den 11 april.
Prinsessan Elena och Drottning Sofia besöker Felipe Froilan på sjukhuset. "Med barn händer det alltid något", säger Drottning Sofia.


Från Hola 11 april.
Kronprinsparet besöket sjukhuset med sina två döttrar. Bilder i Hola här


La Gaceta 11 april 2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...