söndag 15 april 2012

Kung Juan Carlos har opererat höften efter en fallolycka

Det har varit ett jobbigt år för Spaniens Kung Juan Carlos och nu kom ännu ett bakslag. De spanska tidningarna rapporterar idag om att Kung Juan Carlos har opererat höften efter en fallolycka där han fick en höftfraktur.

Kungen var på en privat resa i Botswana när han snubblade och föll i den bostad han bodde i under resan. Olyckan ska ha skett på torsdags morgonen och Juan Carlos blev först behandlad i Botswana innan han flögs med privatflygplan till Madrid i fredags för en operation. Först i lördags fick pressen reda på nyheten och läkaren som ansvarar för Juan Carlos berättade att kungen kommer att stanna på sjukhuset fyra till fem dagar. Efter det kommer han att få använda kryckor och även träna sjukgymnastik. Det kommer att ta två månader innan kungen är fullt återställd. Under de närmaste veckorna kommer Kronprins Felipe att ta över sin fars uppdrag.

Dagens spanska tidningar den 15 april 2012Under lördagskvällen fick Kung Juan Carlos besök av sin familj. Först på plats var hans äldsta dotter Prinsessan Elena. Hon besökte sin far vid 19-tiden på kvällen tillsammans med sin dotter Victoria. Innan dess hade hon även besökt sin son som ligger på ett annat sjukhus efter en skottolycka då han sköt sig i foten.
En timme efter Elenas besök kom Kronprins Felipe till sjukhuset och sa att kungen är en tuff man som snart är på benen igen. Drottning Sofia befinner sig just nu i sitt gamla hemland Grekland där hon besöker sina syskon. Hon förväntas återvända till Spanien i början av veckan.

De spanska tidningarna skriver att kungens resa till Afrikanska Botswana ska ha varit en safariresa för att jaga elefanter. De kritiserar en sådan dyr resa som sammanlagt kan kosta 45 000 euro. Kung Juan Carlos har tidigare åkt på jaktresor och igår lade Safari Company ut en bild på kungen från en elefantjaktsresa 2006. Bilden lades ut på rannsafaris.com, en sida som nu verkar vara spärrad, skrivs det i spanska tidningar.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...