söndag 22 april 2012

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia på scoutmöte i Madrid

ABC 21 april 2012

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia befinner sig i Spanien sedan i torsdags. Kungen är i Madrid för att delta i möten och aktiviteter med scoutförbundet 'World Scout Foundation'.
Den spanska tidningen ABC frågade den svenske kungen om skyldigheten när en ledare gör fel och syftade på den senaste händelsen med den spanske kungen som bad om ursäkt efter en jaktresa till Botswana. Kung Carl Gustaf som själv har fått ta mycket kritik det senaste året svarade: "Vi gör alla misstag. Vem har aldrig gjort fel? Att be om förlåtelse är svårt, men måste respekteras". Kungen berättade även om sitt scoutintresse som han har haft sedan han var liten. "Min far var scout och min son har varit".

Drottning Silvia har följt med sin make till Madrid och på fredagskvällen blev hon inbjuden till middag hos den spanska drottningen Sofia på Zarzuela palatset. Det blev ett kärt möte mellan de båda drottningarna.

På lördagen deltog Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia vid Madrid-MSC scouts clubs firande av George's day i El Escorial.
*Se bilderna från scoutträffen här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...