fredag 3 februari 2012

Prinsessan Stephanie är stolt över döttrarna Pauline och Camille

Prinsessan Stephanies två döttrar Pauline och Camille har man tidigare inte sett så ofta mer än vid enstaka officiella familjesammankomster i Monacos kungahus. Jämfört med Stephanies äldre syster Prinsessan Carolines barn, Andrea, Charlotte och Pierre Casiraghi, så har Prinsessan Stephanies tre barn varit ganska osynliga. Men nu i och med Monte-Carlos 36:e Cirkusfestival så har äldsta dottern, 17-åriga Pauline, deltagit i evenemangen som pågått under flera veckor. Stephanie och Pauline deltog också i en radiointervju med Radio Monaco i onsdags den 1 februari där de berättade om festivalen och New Generation.

Prinsessan Stephanie är huvudansvarig för festivalen och fick sitt intresse för cirkusen genom sin pappa Furst Rainier som var den som startade traditionen med en cirkusfestival, vilket även är en tävling i cirkuskonst. Nu går intresset vidare till nästa generation då Stephanies dotter Pauline sitter i juryn för New Generation- en cirkustävling för unga cirkusartister. Denna festival kommer att pågå under lördagen och söndagen den 4-5 februari.

Pauline Ducruet är född i maj 1994 och hennes pappa är den före detta livvakten Daniel Ducruet som Prinsessan Stephanie gifte sig med 1995. De skilde sig ett år senare, men fick förutom Pauline sonen Louis född 1992. Dottern Camille fick sedan Stephanie 1998 med ännu en av sina livvakter, Jean Raymond Gottlieb, men deras förhållande höll inte någon längre tid.

Pauline har varit duktig inom simhopp och har deltagit i flera internationella ungdomstävlingar bland annat för Monaco i ungdoms-OS i Singapore 2010. Camille som fyller 13 år i år verkar även hon ha ett sportintresse och har setts träna konståkning i Monaco. Stephanie är stolt över sina döttrar och beskriver Pauline som lugn medan Camille kan ha ett häftigare temperament.

Prinsessan Stephanie med döttrarna Pauline och Camille i ett januarinummer av den franska tidningen Gala.

Länkar till bilder:
Camille på skridskobanan
Pauline- New Generation cirkusfestival
Prinsessan Stephanie och Pauline i intervju hos Radio Monaco
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...