fredag 24 februari 2012

Läkaren uttalar sig om Prins Frisos skador

Idag kom tråkiga nyheter från det Nederländska kungahuset. Det ser inte bra ut för Prins Friso som råkade ut för en lavinolycka i Österrike för en vecka sedan. Han har sedan dess legat på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Innsbruck. Vid 12-tiden idag höll hans läkare en presskonferens och berättade om läget.
Efter olyckan låg prinsen begravd under snömassorna i 25 minuter. Efter att ha blivit räddad arbetade man med att återuppliva honom under 50 minuter då han hade drabbats av hjärtstillestånd och han fördes i helikopter till sjukhusets traumaenhet. Hans hjärna har under olyckan drabbats av syrebrist och det går inte säga om han någonsin kommer att vakna upp ur koman. Om han gör det kommer han att behöva rehabilitering under lång tid på grund av hjärnskadorna. Prins Frisos familj kommer nu att leta efter en lämplig privatklinik och rehabiliteringsanläggning.

Den Nederländska kungafamiljen  hälsar från hovets hemsida att: "de har det utrymme som krävs för att klara hälsotillståndet för Prins Friso där livet är i fokus". Familjen uppmanar media att respektera familjens integritet.
Drottning Beatrix stannar i Österrike även nästa vecka, meddelar hovet och hennes kalender och inplanerade åtaganden kommer därför att ändras. Prins Willem Alexander kommer bland annat ta sig an några av hennes uppdrag.

Se fler bilder i bildspelet:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...