torsdag 23 februari 2012

Kungaparet och Prins Carl Philip med Sofia besökte Haga slott ikväll

Prins Carl Philip och flickvännen Sofia var först på plats på Haga slott ikväll för att se den nya lilla Prinsessan. De anlände tillsammans i Carl Philips svarta Porsche Cayenne strax innan klockan 18.00 på kvällen. Tidigare under dagen berättade Prins Carl Philip om hur det kändes att bli morbror: "Det är jättekul. Jag är väldigt lycklig, överlycklig för deras skull", sa han till Expressen. Han hade även pratat med Victoria och Daniel som då befann sig på Karolinska sjukhuset."De sa att de är glada, det är vi alla", sa han då.

Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia sågs lämna Drottningholm slott redan vid middagstid, men sågs inte då anlända till Haga som man först trott. De anlände senare på kvällen och körde in genom grindarna till Haga slott 20 minuter efter Carl Philip och Sofias ankomst.

Prinsessan Madeleine befinner sig i New York där hon har sitt arbete på Childhood, sin nya lägenhet på Manhattan och sin pojkvän Chris O´Neill. "Prinsessan Madeleine ser fram emot att träffa sin systerdotter så snart hon har möjlighet", säger man från hovets informationsavdelning.

Imorgon förmiddag kommer Daniels familj att komma ner för att träffa den nya familjemedlemmen.

Morgondagen blir fylld av ceremonier för den nyfödda. En vittnesbekräftelse hålls där den nya tronarvingen visas upp för fyra vittnen, som är talman Per Westerberg, statsminister Fredrik Reinfeldt, riksmarskalk Svante Lindqvist och överhovmästarinna Alice Trolle-Wachtmeister.
11.15 hålls det en konselj där Kungen meddelar barnets titel, namn och tilldelat hertigdöme.
12.00 hålls det en tacksägelsegudstjänst i slottskyrkan.

Under dagen har givetvis gratulationer kommit in till Kronprinsessparet. Det danska hovet gratulerar på sin hemsida och Drottning Margrethe har skickat lyckönsknings-telegram till Kungaparet och till de nyblivna föräldrarna. Hon har även skickat blommor till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.
Victorias faster Prinsessan Christina säger till Expressen: "Det är naturligtvis roligt för dem. Det är roligt för alla att få barn". Victorias andra faster Prinsessan Désirée säger: "Jag hörde det på radion i morse. Det var underbart. Måtte hon få vara frisk och glad".

Se Kungaparet och Prins Carl Philip anlända till Haga här  i Aftonbladet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...