lördag 25 februari 2012

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel tackar för gratulationerna

På hovets hemsida tackar Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel för alla gratulationer och hälsningar som de fått i samband med Prinsessan Estelles födelse.

Från kungahuset.se

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel tackar för alla gratulationer:
"Varmt tack för alla vänliga hälsningar och gratulationer
med anledning av Prinsessan Estelles födelse.
Vi uppskattar verkligen ert stöd och att så många delar vår glädje.

Vi har tyvärr inte möjlighet att tacka alla personligen
för den överväldigande mängd gratulationer vi har fått.

Till alla som har hört av sig angående gåvor, är vi tacksamma
om ni har vår bröllopsstiftelse i åtanke. Bröllopsstiftelsen syfte
är att främja god hälsa och motverka utanförskap bland barn
och ungdomar i Sverige."


Victoria och Daniel är nu i sitt hem på Haga slott med sin nyfödda dotter och kommer att vara lediga och ta det lugnt ett tag framöver. Den närmaste familjen har träffat den nya prinsessan. Kungaparet och Prins Carl Philip hälsade på samma dag som hon fötts och Daniels föräldrar, syster och systerdöttrar dagen efter.

Nu är det bara Prinsessan Madeleine som inte har haft möjlighet att få se sin nyfödda systerdotter. Hon är kvar i New York och väntas inte kunna komma hem förrän tidigast någon gång nästa vecka, säger hovet. På måndag har hon ett officiellt uppdrag inplanerat i New York, ett forum som arrangeras av FN-organet ECOSOC och handlar om privata välgörenhetsorganisationers delaktighet i det internationella bistånds- och utvecklingsarbetet. Även om Madeleine inte har kunnat besöka sin systerdotter så har hon fått bilder skickade till sig på lilla Estelle och hon har kontakt med Victoria per telefon och de har pratat mycket med varandra de senaste dagarna, säger hovets informationschef till Aftonbladet.


Fredagen den 24 februari hölls en tacksägelsegudstjänsten- Te Deum i Slottskyrkan. Ett sammandrag av gudstjänsten kan man se här:
Te Deum i slottskyrkan- Video sammandrag av ceremonin
Aftonbladet-TV
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...