måndag 20 februari 2012

Holländska kungafamiljen i Lech- Prins Frisos tillstånd oförändrat

Tillståndet var på måndagen fortfarande oförändrat för nederländske Prins Friso som blev allvarligt skadad i en lavinolycka när han åkte skidor i Österrike i fredags. Prinsen bar både skidhjälm och lavinsändare under skidåkningen, men blev begravd under lavinens snömassor och låg där uppemot 20 minuter innan han kunde räddas.
Nederländska hovet beskriver hans tillstånd som "stabilt, men ännu inte utom fara". En prognos kan komma först om en vecka. På nederländska hovets hemsida tackar man för allt stöd och skriver:
"Kungafamiljen är mycket tacksam och djupt rörd av alla uttryck för stöd och sympati efter Prins Frisos skidolycka. Det är ett stort stöd för dem under denna svåra tid."

Den nederländska kungafamiljen finns nu på plats i skidorten Lech i Österrike för att vara nära Prins Friso och stötta hans familj, makan Mabel och döttrarna Luana och Zaria. Drottning Beatrix och Mabel har besökt Prins Friso på universitetssjukhuset i Innsbruck flera gånger tillsammans och i söndags besökte även Kronprins Willem Alexander sin bror tillsammans med Mabel.
I söndags tog Kronprins Willem Alexander och Kronprinsessan Maxima med sig sina tre barn och Prins Frisos bägge döttrar på en skidtur i backen för att hålla situationen så normal som möjligt. Även Prins Constantijn och hans fru Laurentien har åkt till skidorten för att finnas till hands.Länkar till bilder här:
Se bilder här
Fler bilder här 

Se fler bilder i bildspelet:
Kronprins Willem Alexander och Mabel besökte tillsammans Prins Friso på universitetssjukhuset i Innsbruck i söndags.

Drottning Beatrix och Mabel stöttar varandra när de besöker Prins Friso på sjukhuset.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...