tisdag 31 januari 2012

Prins Harry om Drottning Elizabeth inför 'The Diamond Jubilee'


I år firar Drottning Elizabeth diamant-jubileum med 60 år på den brittiska tronen. Endast Drottning Victoria som regerade mellan 1837-1901 har regerat Storbritannien längre. The Diamond Jubilee, eller Diamant Jubileet, kommer att firas stort under 2012 både med evenemang i Storbritannien och i det övriga brittiska samväldet världen över.

I samband med jubileumsåret sänder BBC en dokumentär i tre delar med start på måndag. Programtiteln är 'The Diamond Queen', och berättar om Drottningens 60 år på tronen. BBCs Andrew Marr har gjort intervjuer med flera familjemedlemmar ur kungahuset som Prins William, Prins Harry, Prins Edward och Prinsessan Anne. De berättar om Drottning Elizabeths enastående förmåga och engagemang som hon tillägnat sig under årtionden av statsbesök, mottagningar och resor.

I en intervju med Radio Times berättar Prins Harry öppenhjärtigt om sin farmor drottningen och säger att hon skulle ha svårt att klara sig utan sin make Prins Philip. Han är är ett stort stöd för henne, speciellt nu när de båda har blivit äldre, säger han och önskar att hans farmor kunde dra ned lite på arbetstakten.

Drottning Elizabeth fyller i år 86 år och maken Prins Philip 91 och fortfarande håller de ett högt arbetstempo. Under 2011 gjorde paret en officiell resa till Irland, besökte Australien under 10 dagar och tog emot USAs president Barack Obama på Buckingham Palace. Dessutom gifte sig två av deras barnbarn, Prins William och Zara Phillips, och två dagar innan jul blev Prins Philip inlagd på sjukhus för bröstsmärtor. 2012 blir inte lugnare då två stora evenemang som OS i London och Drottningens diamant-jubileum firas under året.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...