torsdag 22 december 2011

Prins Carl Philip har tagit sin examen som lantmästareNu är Prins Carl Philip klar med sin utbildning till lantmästare som han har läst på lantbruksuniversitetet i Alnarp sedan 2009. Utbildningen är 3-årig och omfattar 180 högskolepoäng.
På hovets hemsida berättar Carl Philip om sin utbildning.

Det har skrivits mycket i tidningarna om att Carl Philip skulle ha försummat sin utbildning och inte har tagit några poäng. Nu berättar han att den bild som media målat upp inte alls stämmer. Han har bara missat en enda tenta och för övrigt fullföljt alla sina kurser. Att inte hans resultat har synts i skolans databas beror på att han ville ha studiero och inte ha sina resultat publicerade i tidningarna under utbildningens gång. "Kanske en dum taktik eftersom det har cirkulerat så många felaktigheter i media, men det gav mig den studiero jag behövde då", säger Prins Carl Philip själv.

Prins Carl Philip har under hösten arbetat med sin examens-uppsats där han valt att skriva om Charles Emil Löfvenskiöld som var lantbruksarkitekt under 1800-talet.
Främsta anledningen för Carl Philip att studera till lantmätare är att kunna hjälpa till med sina kunskaper på  Stenhammar, en gård med nötdjursproduktion som Kungen äger. Prins Carl Philip har även ett styrelseuppdrag på Stenhammar.

Till våren blir det tid över för flera officiella uppdrag och Carl Philip har även flera intressanta designprojekt på gång. Ett stort intresse är racing berättar Carl Philip och han ser fram emot vårens racingsäsong.

Källa:
Kungahuset.se

Bilder från prins Carl Philips senaste design-samarbete med Mema/Gab som presenterades på Luciadagen den 13 december:
Bilder här
Prins Carl Philip om sin design i DNDN 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...