torsdag 24 november 2011

Prinsessan Madeleine missar Nobelfesten för andra året i rad

Den 10 december är det Nobeldagen, men i år kommer inte Prinsessan Madeleine att närvara vid Nobelfestligheterna. Istället stannar hon kvar i New York och deltar på Nobeldagen vid en middag som hålls av The New York Academy of Science. Madeleine är inbjuden till detta evenemang som knyter an till Nobelpriset genom att man uppmärksammar vetenskapskvinnan Marie Curie som var den första kvinnan som fick Nobelpriset och två gånger dessutom, 1903 och 1911. Sista priset fick hon för 100 år sedan och det är det jubileet man uppmärksammar och firar den 10 december.

Prinsessan Madeleine har även två andra evenemang inbokade under december månad, även de i New York. Den 2 december deltar hon i mottagandet av The Humanitarian Award till förmån för Childhood Foundation på American Scandinavian Society's julbal.
Den 7 december närvarar hon vid Svenskamerikanska Handelskammarens jullunch.

Det är andra året i rad som Prinsessan Madeleine ställer in sitt deltagande vid Nobelfesten. Förra året hade hon under hösten flyttat till New York efter sin uppslagna förlovning och valde att stanna i lugn och ro i den nya hemstaden. I år missar hon alltså åter igen årets stora kungliga festlighet.
Hela den svenska Kungafamiljen i övrigt kommer att delta i Nobelfirandet, så vi kommer att få se Kung Carl Gustav, Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip.



Nyheten finns att läsa i:Aftonbladet, Expressen, SvD, DN, Skånskan, Svensk Dam, GP
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...