fredag 21 oktober 2011

Nordiskt möte i New York

Kungligheter från de nordiska länderna är just nu i New York för att närvara vid American-Scandinavian Foundations 100-årsjubileum. Igår, den 20 oktober, deltog Kung Carl-Gustaf och Drottning Silvia från Sverige, Kung Harald och Drottning Sonja från Norge, Kronprinsessan Mary från Danmark och Finlands president Tarja Halonen vid öppnandet av konstutställningen "Luminous Modernism: Nordic Art in America" på Scandinavia House.

I samband med besöket i USA har flera av de nordiska kungahusen passat på att lägga in andra officiella programpunkter och besök.
Kung Harald och drottning Sonja har varit på officiellt besök i New York sedan den 13 oktober.

Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary kommer att vara på officiellt besök i New York och Boston mellan den 19-25 oktober.

Kung Carl-Gustaf och Drottning Silvia är på besök mellan den 21-24 oktober, sedan tar Prins Daniel vid och besöker Washington och New York mellan den 24 oktober- 2 november. Kronprinsessan Victoria står över den här resan och Prinsessan Madeleine kommer istället att vara med den 1-2 november på Svenska handelskammarens seminarium 'From Farm to Fork' tillsammans med Prins Daniel i New York.


Se bilder här
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...