lördag 30 april 2016

Kungen 70 år- Uppvaktning på borggården och Lejonbacken


Det blev stor uppvaktning på Yttre borggården på Kungens 70-årsdag. Efter högvaktsceremonin fick barn möjlighet att gratulera Kungen med blommor. Prins Carl Philip fanns på plats jämte Kungen och Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prinsessan Estelle, Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och Prinsessan Sofia följde ceremonin en bit därifrån. Kronprins Frederik av Danmark och hans Mary hade nu anlänt till festligheterna liksom Prinsessan Märtha Louise av Norge och hennes make Ari Behn.

När mottagningen på borggården var över tog Kung Carl Gustaf emot hyllningar från Lejonbacken. På Norrbron sjöng en stor kör på 2000 personer. Prins Oscar gjorde officiell debut och låg i Kronprinsessan Victorias famn när familjen samlades på lejonbacken. Kungen höll ett tacktal till kören och till folket som hade samlats för att hurra för honom. Kungaparet åkte sedan i öppen vagn till lunchen i Stadshuset där 200 gäster hade samlats för att fira Kungen.
Kungen 70 år- Te Deum i Slottskyrkan


Kung Carl Gustaf fyller 70 år idag och firandet började klockan 10.00 på förmiddagen med en tacksägelsegudstjänst, Te Deum i Slottskyrkan. Hela kungafamiljen närvarade och även Prinsessan Estelle fanns på plats tillsammans med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia var där liksom Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Bland de kungliga gästerna fanns bland annat Drottning Margrethe av Danmark, Prins Albert av Monaco och de tidigare kungaparet av Spanien, Juan Carlos och Sofia.

Kungen 70 år- Firades med konsert på Nordiska museet


Kung Carl Gustaf firades inför 70-årsdagen med en konsert på Nordiska Museet under fredagskvällen. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fanns på plats liksom Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Bland gästerna fanns Kungens systrar och deras familjer, Silvias bror Thomas de Toledo Sommerlath och brorson Patrick Sommerlath med fru Malin. Både Prins Daniels föräldrar, Olle och Ewa Westling, och Prinsessan Sofias föräldrar, Erik och Marie Hellqvist var där liksom Chris O'Neills mamma Eva O'Neill.Bland de kungliga gästerna fanns bland annat Prins Albert av Monaco.fredag 29 april 2016

Prins Harry och Drottningens roliga svar på Michelle Obamas Invictus Games video


Prins Harry har tagit hjälp av farmor Drottning Elizabeth för att göra reklam för Invictus Games där han är engagerad. Idrottstävlingen är ett slags OS för krigsskadade soldater som tävlar i olika sportgrenar. Prins Harry tog initiativet till att arrangera det första Invictus Games i London 2014. Den 8-12 maj 2016 kommer tävlingen att gå i Orlando, USA och både President Obama och hans fru Michelle är engagerade.

Inför tävlingen om en vecka har Presidentparet och Prins Harry startat en Twitter-konversation på skoj för att uppmärksamma Invictus Games. Michelle Obama har twittrat en video där hon och President Obama utmanar Prins Harry och Storbritannien om vem som kommer att vinna tävlingen. Prins Harry svara med en komisk video där Drottning Elizabeth deltar. "Tyvärr för er var jag inte ensam när ni skickade mig den där videon", skriver Prins Harry. I filmen ser vi Prins Harry och Drottningen som roat tittar på utmaningen som Harry får från Michelle.

Se prins Harrys video här:

"Hur i hela världen ska jag toppa det där", twittrar Prins Harry när han får Michelles utmaning.

Kungen firar 70 år- Stipendieutdelning på Kungliga Operan


Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fanns på plats tillsammans med Kungaparet på Kungliga Operan under fredagseftermiddagen då det delades ut stipendier inom Bernadotteprogrammet.
Ikväll deltar hela kungafamiljen vid en konsert på Nordiska museet med anledning av Kungens 70-årsfirande.


Foto: Kungliga Operan

Kungafamiljen anländer till Guldfoajén på Kungliga Operan. Foto: Kungahuset.se

tisdag 26 april 2016

Nya bilder inför Kungens 70-årsdag


Den 30 april fyller Kung Carl Gustaf 70 år. Firandet pågår under hela veckan och började i måndags kväll med föreställningen En afton om Östersjön – hoppfullhet och hot som hölls på Dramaten. Kungaparet deltog tillsammans med Prins Carl Philip och Prins Daniel.
Under tisdagen deltog kungaparet vid en födelsedagskonsert som hölls i Slottskyrkan.

På torsdag har Kungen mottagning på slottet för myndigheter och organisationer.

På fredag kväll hålls det en konsert på Nordiska Museet. Kungaparet deltar tillsammans med Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Födelsedagen på lördag börjar med en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan och hela kungafamiljen finns på plats. Kungaparet, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill väntas delta enligt kungahusets kalender.
Nyblivna mamman Prinsessan Sofia deltar däremot inte vid lunchen i Stockholms stadshus eller senare på kvällen då det hålls en stor bankett på slottet.

SVT1 har gjort en intervju med Kungen inför 70 årsdagen och visar dokumentären Kungen 70 år: Ensamt Majestät torsdag den 28 april klockan 20.00. SVT:s Claes Elfsberg har träffat Kungen vid flera tillfällen för att prata om hans roll som Sveriges statschef. Det blev tre intervjutillfällen och en arbetsdag med Kungen på slottet.

Foto: Kungahuset.se

måndag 25 april 2016

Prins George fick hälsa på President Obama


President Barack Obama och hans fru Michelle var på en snabbvisit i London i fredags inför G5-mötet i Tyskland nu i veckan. På fredagskvällen bjöd Prins William och Hertiginnan Catherine in presidentparet till middag i sitt hem på Kensington Palace. Även Prins Harry fanns på plats. Lille Prins George fick stanna uppe en stund extra på kvällen för att hälsa på president Obama och hans fru. Klädd i pyjamas, morgonrock och tofflor hälsade han på presidentparet och visade också att han kunde gunga på gunghästen som han fått av dem i present när han föddes.fredag 22 april 2016

Prinsessan Isabella har fyllt nio år


Prinsessan Isabella av Danmark har fyllt nio år. Hon delar födelsedag med Drottning Elizabeth av Storbritannien som också fyller år den 21 april.

Kronprinsessan Mary har tagit årets födelsedagsbilder. Bilderna är tagna den 19 april i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, skriver det danska kungahuset på sin hemsida.Foto: Kronprinsessan Mary/Kongehuset.dk

torsdag 21 april 2016

Ny bild på Drottning Elizabeth och hennes barnbarnsbarn


Drottning Elizabeth fyller 90 år idag och i samband med födelsedagen släpper det brittiska hovet en ny bildserie på drottningen. Fotona är tagna av den amerikanska fotografen Annie Leibovitz på Windsor Castle precis efter påsk.

En av bilderna visar Drottning Elizabeth med sina två yngsta barnbarn och sina fem barnbarnsbarn. Lady Louise och James med titeln Viscount Severn är barn till Prins Edward och Grevinnan Sophie. Mia Tindall som håller drottningens väska, är dotter till Zara och Mike Tindall. Savannah och Isla Phillips är döttrar till drottningens äldsta barnbarn, Peter Phillips och hans fru Autumn. I drottningens knä sitter hennes yngsta barnbarnsbarn, Prinsessan Charlotte och jämte henne Prins George, barn till Prins William och Hertiginnan Catherine.

De andra två bilderna visar drottningen tillsammans med fyra av sina älskade hundar Willow, Vulcan, Candy och Holly, samt en bild av Drottning Elizabeth och hennes dotter Prinsessan Anne i soffan i White Drawing Room på Windsor Castle.


Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias son- Nu har han fått sitt namn


Kung Carl Gustaf meddelade namn och titel för sitt nya lilla barnbarn vid en konselj som hölls på slottet under torsdagsförmiddagen. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har gett sin son namnet Alexander, Erik, Hubertus, Bertil med tilltalsnamn Alexander. Titel blir prins, hertig av Södermanland.
Även Kronprinsessan Victoria deltog vid konseljen tillsammans med regeringen.


Foto:kungahuset.se

Drottning Elizabeth fyller 90 år- Ny jubileumsbild


Drottning Elizabeth fyller 90 år den 21 april. Med anledning av födelsedagen har det brittiska postverket Royal Mail gett ut nya jubileumsfrimärken. En av bilderna bakom frimärkena visar fyra generationer av brittiska kungligheter, Drottning Elizabeth, Prins Charles, Prins William och Prins George.

På onsdagen besökte Drottning Elizabeth och Prins Philip Royal Mails utdelningskontor i Windsor. Royal Mail firar sitt eget jubileum i år då de funnits i 500 år.

onsdag 20 april 2016

Första bilden på Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia med sonen

Foto: kungahuset.se
Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip är nu hemma med sin nyfödde son. Under onsdagen lämnade de sjukhuset för att åka hem till sin nya bostad på Drottningholms slott. Kungahuset lade ut en bild av familjen under onsdagseftermiddagen.

På torsdag den 21 april hålls en konselj på kungliga slottet klockan 11.15. Kungen kommer då att berätta barnets namn och titel. Även Kronprinsessan Victoria kommer att delta vid konseljen.

Te Deum, tacksägelsegudstjänst, kommer att hållas i Slottskyrkan på fredag den 22 april klockan 12.15. Kungen, Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip deltar.

tisdag 19 april 2016

Prins Carl Philip mötte pressen: "Vi har fått en son"


Vid ett möte med pressen på tisdagskvällen berättade den nyblivna pappan Prins Carl Philip att han och Sofia fått en pojke. Den lille sonen väger 3595 gram och är 49 cm lång.

Prinsparet kom in till Danderyd sjukhus under tisdagen och den lilla bebisen föddes klockan 18.25 på kvällen. Prins Carl Philip berättar att de inte hade tagit reda på könet på barnet innan utan ville att det skulle bli en överraskning. De har några namnförslag men det är ännu inte helt spikat, berättar Carl Philip på pressmötet. Pojken är mörkhårig och Prins Carl Philip beskriver honom som "en bra mix mellan oss båda".


Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har blivit föräldrar


Prinsessan Sofia har fött barn meddelar kungahuset nu på tisdagskvällen. Prins Carl Philip och Sofia har blivit föräldrar för första gången. I ett pressmeddelande skriver riksmarskalken att Prinsessan Sofia klockan 18.25 den 19 april fött ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus. Både mor och barn mår bra.

Prins Carl Philip mötte media på en pressträff klockan 21.30 på tisdagskvällen på Danderyds sjukhus.

Prins Albert och Prinsessan Charlene delade ut pris på Monte Carlo Rolex Masters


Prins Albert och Prinsessan Charlene när tennisturneringen Monte Carlo Rolex Masters spelades i Monaco i helgen. De följde matchen från läktaren innan det var dags för prisutdelning till Rafael Nadal som tog sin nionde Monte Carlo Master-titel.måndag 18 april 2016

Drottning Margrethe har fyllt 76 år


Drottning Margrethe av Danmark fyllde 76 år den 16 april. Hon firades på födelsedagen av maken Prins Henrik, barn och barnbarn. Traditionsmässigt klev hon ut på balkongen på slottet Amalienborg tillsammans med Prins Henrik för att vinka till folket och hela familjen fanns på plats.

Prins William och Catherine besökte Taj Mahal


William och Kate avslutade sin veckolånga resa i Indien och Bhutan med ett besök vid kärlekstemplet Taj Mahal i Agra, Indien. Självklart blev det fotografering av paret på den berömda bänken med 1600-talsmausoleet i bakgrunden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...