tisdag 29 september 2015

Drottning Letizia och Drottning Sofia höll möte på slottet


Drottning Letizia av Spanien och hennes svärmor Drottning Sofia höll en gemensam mottagning på Zarzuela palatset under tisdagen. De deltog båda i ett möte en stiftelse mot drogberoende,  FAD- Foundation Against Drug addiction där Drottning Letizia är hedersordföranden.söndag 27 september 2015

Kung Willem Alexander och Drottning Maxima på jubileumskonsert i Amsterdam


Den nederländska kungafamiljen deltog på lördagskvällen vid firandet av landets 200-års jubileum. I år har det pågått ett antal firanden runt om i landet och på lördagskvällen avslutades jubileumsåret med en stor konsert som hölls på den kungliga teatern Careé i Amsterdam. Kung Willem Alexander och Drottning Maxima fanns på plats under kvällen tillsammans med Prinsessan Beatrix, Prins Constantinj och Prinsessan Laurentien. Prinsessan Beatrix systrar, Prinsessan Margriet och Prinsessan Irene fanns också bland gästerna liksom Prinsessan Mabel, Prins Bernhard, Prinsessan Annette och Prins Floris.lördag 26 september 2015

Drottning Sonja och Prinsessan Beatrix invigde Munch/Van Gogh-utställning


I onsdags möttes Drottning Sonja och den Nederländska ex-drottningen, Prinsessan Beatrix i Amsterdam för att inviga en konstutställning. Utställningen visar tavlor från den norska konstnären Edward Munch och den nederländska konstnären Vincent van Gogh och kan ses på Van Gogh Museum i Amsterdam.Drottning Silvia deltog i FN:s öppningsceremoni i New York


FN:s generalförsamling hölls sitt 70:e öppnande i fredags. Drottning Silvia fanns på plats i New York och deltog vid öppnandet tillsammans med Sveriges statsminister Stefan Löfven. Under förmiddagen talade Påven Franciskus som just nu är på ett sex dagars långt besök i USA.

Foto: Kungahuset/Instagram

fredag 25 september 2015

Hertiginnan Catherine på besök i kvinnofängelse


Hertiginnan Catherine besökte ett kvinnofängelse i Surrey under fredagen. Hon var där för att se hur organisationen Rehabilitation of Addicted Prisoners Trust arbetar med att hjälpa fångar som har drog och alkoholproblem. Catherine fick träffa några av de kvinnliga fångarna som berättade om hur de blev beroende och hur drogberoendet har påverkat deras liv.

Drottning Silvia deltog i World Childhood Foundations "Thank You" gala i New York


Drottning Silvia är i New York för att delta i ett event i FN som arrangeras av World Childhood Foundation och Mentor Foundation. På torsdagskvällen deltog hon i Childhoods "Thank You" gala som hölls på Plaza Hotel i New York. Under kvällen delades årets "Thank You" pris ut till företaget Ikea för deras bidrag till barn i nöd. Sedan 2010 har Ikea Foudation skänkt nästan fyra miljarder till välgörande ändamål. På kvällens gala deltog även bland annat Jordaniens Drottning Rania.

torsdag 24 september 2015

Charlotte Casiraghi på Milano Fashion Week


Charlotte Casiraghi är på plats i Milano för modeveckan. I onsdags sågs hon på modehuset Guccis visning av vår/sommar kollektionen 2016. Jämte sig på första parkett hade hon skådespelerskan Salma Hayek.onsdag 23 september 2015

Kronprinsessan Victoria och Kungen tog emot astonauter på slottet


Kronprinsessan Victoria och Kungen tog emot astronauter på slottet i tisdags. De 100 astronauterna är i Stockholm för att delta i astronautkongressen ASE 2015 som pågår just nu. Kungen och Kronprinsessan Victoria välkomnade astronauterna i Vita Havet på kungliga slottet. Värd för konferensen är Sveriges enda astronaut, Christer Fuglesang.
Foto: Kungahuset.se

tisdag 22 september 2015

Ny familjebild på Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prinsessan Estelle


Kungahuset har släppt en ny bild på Kronprinsessfamiljen i galakläder. Kronprinsessan Victoria bär en mörkblå galaklänning och stråldiadem och Prinsessan Estelle matchar henne i blå klänning och blå rosett. Från samma fototillfälle finns även en bild på Kronprinsessan Victoria tillsammans med Kungen.


Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

söndag 20 september 2015

Kung Philippe och Drottning Mathildes familjesöndag i Bryssel


I söndags var det en bilfri dag i Bryssel. Den belgiska kungafamiljen deltog och med en cykeltur genom staden. Den bilfria dagen firar i år 15 år och Prinsessan Elisabeth, Prins Gabriel, Prins Emmanuel och Prinsessan Eléonore hjälptes åt att blåsa ut ljusen på en jubileumstårta i Mobilmix informationstält.

Kung Philippe och Drottning Mathilde hade fler programpunkter för dagen tillsammans med de fyra barnen. Efter cykelturen deltog hela familjen i ett arrangemang inför Paralympics som hålls nästa år i Rio. Kungafamiljen fick bland annat prova på att spela tennis i rullstol och kasta boll med förbundna ögon. Prinsessan Elisabeth avslutade evenemanget med att tända den paralympiska elden.Foto: Belgien Royal Palace/Twitter/Mobilmix

Charlotte Casiraghi på konstutställning i Paris


Charlotte Casiraghi fanns på plats för utställningen 'Paintings Poems from Tahar Ben Jelloun - Furniture Scriptures from C.Saccomanno and O.Dayot' när pressvisningen hölls i tisdags på Galerie du Passage i Paris.

lördag 19 september 2015

William, Kate och Harry på Rugby World Cup


Prins Harry invigde världscupen i Rugby på fredagskvällen och hade sällskap av Prins William och Hertiginnan Catherine. De tre kungligheterna fanns på plats på läktaren i Twickenham Stadium där England mötte Fiji i Rugby World Cup. Prins Harry höll ett invigningstal för att officiellt öppna invigningsceremonin. "Den här kvällen markerar början på ett rugbyfirande som jag hoppas kommer att inspirera nuvarande spelare och framtida generationer", inledde han sitt tal.

Prins Harry är hedersordföranden för England Rugby 2015 medan Prins William är beskyddare för Welsh Rugby Union, så intresset för rugby är stort och de båda prinsarna väntas följa flera av matcherna på plats under den kommande veckan.

fredag 18 september 2015

Kung Felipe och Drottning Letizia på statsbesök i USA


Kung Felipe och Drottning Letizia har varit på statsbesök i USA under fyra dagar. Den 15 september, samma dag som Letizia fyllde 43 år, hade det spanska kungaparet en träff med president Barack Obama och hans fru Michelle i Vita Huset i Washington. Medan Kung Felipe hade ett möte med president Obama i Ovala rummet, fick Drottning Letizia en rundtur av Michelle Obama i presidentpalatsets organiska trädgård.

Förutom Washington har det spanska kungaparet även besökt Mount Vernon, Miami och St Augustine.Hertiginnan Catherine besökte Anna Freud Center


Hertiginnan Catherine besökte Anna Freud Center i London under torsdagen. Det blev hennes första egna uppdrag sedan dottern Charlotte föddes i maj. Catherine sågs i ny frisyr med lugg och svartvit klänning från Ralph Lauren. Centret som Catherine besökte arbetar med att utveckla barn och ungdomars mentala hälsa.

torsdag 17 september 2015

Kronprinsessan Victoria höll audiens för Iraks talman

Foto: Kungahuset.se

Kronprinsessan Victoria tog emot Iraks talman Saleem Al-Jubouri i Prinsessan Sibyllas våning på kungliga slottet under torsdagsförmiddagen. Iraks talman kommer även att träffa riksdagens talman samt Sveriges utrikesminister, försvarsminister och biståndsminister.

Kronprinsessan Victoria hade ytterligare uppdrag på schemat under torsdagen. Under kvällen närvarar hon vid en invigning om Folke Bernadotte och hans gärningar i Mellanöstern som hålls på Medelhavsmuseet.

Kungaparet var under torsdagen i Franrike för att delta vid World Scout Foundation Regal Dinner som hålls i Paris medan Prins Daniel närvarade vid ett möte om kvinnligt ledarskap, entreprenörskap och företagsamhet som hölls på Swedbank i Stockholm.

Foto: Kungahuset.se


Kronprinsessan Victoria deltog vid en invigning på Medelhavsmuseet i Stockholm på torsdagskvällen.


Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på U2-konsert i Globen

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel var på rockkonsert på onsdagskvällen då U2 hade sin första Sverigespelning i Globen. Kronprinsessparet hade sina platser högst upp på läktaren och sågs sitta tätt tillsammans. U2 kommer att spela ytterligare tre konserter i Stockholm.
Fler bilder här.onsdag 16 september 2015

Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit på fylkestur i Akershus


Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit är ute på fylkestur med kungaskeppet Norge. Under tre dagar kommer de att besöka kommunerna i Akershus. I tisdags anlände de till hamnen i Drøbak. Där fick de bland annat se en marinbiologisk fältstation och träna första hjälpen med en scoutgrupp.Kung Willem Alexander och Drottning Maxima öppnade det nederländska parlamentet


Det nederländska parlamentet öppnade under tisdagen precis som den svenska riksdagen. Kung Willem Alexander och Drottning Maxima närvarade vid öppningsceremonin i Haag. Även Kung Willem Alexanders bror, Prins Constantijn och hans maka Prinsessan Laurentien, fanns på plats. Kungligheterna anlände till öppningsceremonin i en vagn och fick skyddas för regnet med paraply när de steg ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...