tisdag 30 juni 2015

Kung Felipe och Drottning Letizia på statsbesök i Mexiko


Kung Felipe och Drottning Letizia är på statsbesök i Mexiko under tre dagar. På måndagskvällen höll president Enrique Peña Nieto och hans fru Angelica Rivera en middag för Spaniens kungspar på presidentpalatset National Palace i Mexiko City. De båda paren har träffats tidigare då Mexikos presidentpar besökte Spanien förra sommaren någon vecka innan Kung Felipes och Drottning Letizias kröning den 19 juni 2014.måndag 29 juni 2015

Prinsessan Elena firade den Spanska Ridskolan i Wien


Prinsessan Elena av Spanien närvarade vid en galamiddag i Wien som hölls på fredagskvällen. Tillsammans med den Österrikiske ministern Andrä Rupprechter och hans fru Christine, deltog hon i galan som firade 450 års-jubileet av den Spanska Ridskolan i Wien.söndag 28 juni 2015

Kungliga gäster på Walkabout Foundation's Inaugural Gala i London


I lördags hölls Walkabout Foundation's Inaugural Gala på Natural History Museum i London. Organisationen arbetar för att hitta bot mot förlamning och skänker rullstolar till behövande över hela världen. Den tidigare presidenten Bill Clinton var speciellt inbjuden som gäst och höll ett tal. Bland de övriga gästerna sågs Prins Nikolaos av Grekland och hans fru, Prinsessan Tatiana samt Prinsessan Carolines äldste son Andrea Caisraghi och hans fru Tatiana Santo Domingo.Kronprinsessan Victoria på Volvo Ocean Race i Göteborg

Foto: TEAM SCA/Twitter

Kronprinsessan Victoria fanns på plats i Göteborg när finalen gick för havskappseglingstävlingen Volvo Ocean Race. Båtarna gick i mål i Göteborg i lördags och Kronprinsessan Victoria fanns ombord på den svenska båten Team SCA. Laget kom två i lördagens In Port-race och fick totalt en tredjeplats i In Port-racen. Kronprinsessan Victoria passade även på att besöka Race Village och Ostindiefararen Götheborg.

En annan kunglighet på plats i Göteborg var Spaniens tidigare kung Juan Carlos som var ombord på den spanska tävlingsbåten MAPFRE.

TEAM SCA/Twitter
lördag 27 juni 2015

Prinsessan Caroline och dottern Charlotte på Jumping International de Monte-Carlo


I Monaco hålls just nu hästhopptävlingen Jumping International de Monte-Carlo som i år firar 10-års jubileum. Charlotte Casiraghi är en av deltagarna tillsammans med bland andra Edwina Tops-Alexander och Jessica Springsteen. I publiken har både Charlottes mamma Prinsessan Caroline, syster Prinsessan Alexandra och morbror Prins Albert varit. Under fredagen hölls det en prisutdelning i tävlingen Longines ProAm Cup Monaco där Prinsessan Caroline och dottern Charlotte var prisutdelare.


Prinsessan Caroline och yngsta dottern, Prinsessan Alexandra.


Charlotte Casiraghi med Edwina Tops-Alexander och Jessica Springsteen.


Rockartisten Bruce Springsteen och frun Patti följde dottern Jessica Springsteens tävlingar.

Prins George på utflykt med mormor Carole Middleton

Prins George hade en rolig utflyktsdag med mormor, Carole Middleton i veckan. Tillsammans besökte de Bucklebury Farm Park för att titta på parkens djur och leka i äventyrslekparken. När eftermiddagens utflykt var slut fick lille Prins George rida på mormors axlar tillbaka till bilen.


onsdag 24 juni 2015

Drottning Elizabeth och Prins Philip på statsbesök i Tyskland


Drottning Elizabeth och Prins Philip är på ett fyra dagar långt statsbesök i Tyskland. De kommer att besöka Berlin, Frankfurt och koncentrationslägret i Bergen-Belsen. Under onsdagen besökte de Berlins teknikuniversitetet tillsammans med förbundskansler Angela Merkel och president Joachim Gauch. Dagen avslutades med en middagsbankett på Schloss Bellevue.tisdag 23 juni 2015

Prins Carl Philip och Sofias smekmånad på Fijiöarna

Expressen 23 juni 2015

Prins Carl Philip och Sofia befinner sig på bröllopsresa sedan de gifte sig för lite mer än en vecka sedan. Resan har gått till Fiji och den privata paradisön Laucala där en natt i egen villa med swimmingpool och privat strand uppges kosta minst 45 000 kronor. Ön består av både höga berg, regnskog och kritvita stränder. Det nygifta prinsparet har setts dyka från en båt en bra bit ut från land. Prins Carl Philip som är en van dykare var iklädd våtdräkt och dykarutrustning.söndag 21 juni 2015

Prins Andrew och ex-frun Sarah med familjen på Royal Ascot- Dag 4


Prins Andrew samlade hela familjen i fredags då det var dags för Royal Ascots fjärde dag. Tillsammans med ex-frun Sarah Ferguson kom han med döttrarna Prinsessan Beatrice och Prinsessan Eugenie. Familjen hade också sällskap av Beatrices pojkvän Dave Clark.
Drottning Elizabeth och Prins Philip var också på plats liksom Drottningen barnbarn, Zara Philips Tindall och hennes man Mike Tindall.

fredag 19 juni 2015

Prinsessan Leonores midsommarhälsning

Prinsessan Leonore firar midsommarafton med kras i håret och vit klänning. Via sin Facebooksida skickar Prinsessan Madeleine en midsommarhälsning med en bild på Prinsessan Leonore som har en midsommarkrans av blåklint och prästkragar. "Leonore önskar alla en glad midsommar" lyder hälsningen.

Prinsessan Madeleine/Facebook.

Royal Ascot- Dag 3
Prinsessan Eugenie.


Drottning Elizabeth.Grevinnan Sophie av Wessex.
Prinsessan Anne.


Prins Andrew och Prinsessan Beatrice.Prins Pavlos av Grekland och Prinsessan Marie Chantal.


Prinsessan Dianas bror, Earl Charles Spencer och hans fru Karen Spencer.

Slaget vid Waterloo firar 200 år


I år firas 200-årsjubileet av slaget vid Waterloo där Napoleon besegrades av de allierade den 18 juni 1815. I Belgien hålls jubileumsfiranden under tre dagar och representanter från kungahusen i alliansländerna finns på plats. Förutom Kung Philippe och Drottning Mathilde från Belgien så har Kung Willem Alexander och Drottning Maxima kommit från Nederländerna, Storhertig Henri och Storhertiginnan Maria Teresa från Luxemburg och Storbritannien representeras av Hertigen av Kent.

Dagen innan bjöd Belgiens kungapar in ättlingar till furstar och kejsare från Waterloo-tiden till slottet Laeken i Bryssel. Bland annat fanns Prins Guillaume och Prinsessan Stephanie från Luxemburg på plats samt Prins Napoleon och Furst Nicolaus Blücher av Prüssen.torsdag 18 juni 2015

Te Deum för Prins Nicolas i slottskyrkan


Kungafamiljen deltog under torsdagen vid Te Deum som hölls i slottskyrkan för att fira Prins Nicolas födelse. Vid tacksägelsegudstjänsten deltog Kungaparet, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Chris O'Neill. Även Prinsessan Christina och Marianne Bernadotte var där samt personal från hovet och representanter från det officiella Sverige. Prins Carl Philip och Sofia är på bröllopsresa och närvarade därför inte.

Lyckönskningar

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills familjer har genom hovet lyckönskat dem till Prins Nicolas födelse.

Kungaparet: "Vid besöket på Danderyds sjukhus fick vi uppleva ett lyckligt föräldrapar med en fin pojke, som såg lugn och trygg ut."

Kronprinsessparet och Prinsessan Estelle: "Vi är så glada för Madeleine, Christopher och Leonores skull och önskar dem all lycka."

Chris O’Neills mor, Eva-Maria O'Neill, hans systrar Tatjana d'Abo och grevinnan Natasha von Abensperg und Traun med familjer: "We are delighted and thankful for the safe arrival of Madeleine and Christopher's newest memeber of their family. A very happy event and we can't wait to meet him."


Foto: Kungahuset.se

Prins Albert och Prinsessan Charlene höll cocktailparty


Prins Albert och Prinsessan Charlene bjöd in till ett privat cocktailparty under tisdagen. Monte Carlos TV-festival, den 55:e i ordningen, arrangeras just nu och ett antal skådespelar var inbjudna till furstepalatset för ett party med Fursteparet.Patrick Duffy känd som Bobby Ewing i tv-serien Dallas.

Skådespelare från den amerikanska såpoperan 'The Bold and The Beautiful' (Glamour).

Foto: Palais Princier de Monaco/Facebook

onsdag 17 juni 2015

Royal Ascot - Dag 1


I tisdags startade årets hästkapplöpningstävling, Royal Ascot. Tävlingen pågår under flera dagar och kännetecknas inte bara av kungligheterna på plats utan även av de stora hattarna som damerna bär. Den brittiska kungafamiljen färdades in på tävlingsbanan i häst och vagn med Drottning Elizabeth och Prins Philip i spetsen. Större delen av kungafamiljen fanns på plats. Prins Charles och Camilla, Prinsessan Anne, Prins Harry, Prins Andrew, Prinsessan Beatrice, Prins Edward och Sophie var med liksom Prinsessan Annes barn Peter Phillips med makan Autumn och Zara Phillips med maken Mike Tindall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...