måndag 30 mars 2015

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel mötte Mona Sahlin

Foto. kungahuset.se
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel tog emot Mona Sahlin på Haga slott under måndagen. Mona Sahlin berättade vid mötet om sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

söndag 29 mars 2015

Prins Albert utan Charlene på årets Rosornas Bal i Monaco


I lördags kväll gick årets "Rosornas Bal" av stapeln på Sporting Monte-Carlo i Monaco. Balen hålls varje år till förmån för Princess Grace Foundation. Prinsessan Caroline brukar ansvara för planeringen och temat som i år var Art Deco och hon fanns på plats tillsammans med Prins Albert, dottern Charlotte och sonen Pierre med fästmön Beatrice Borromeo. Prinsessan Charlene brukar delta varje år, men saknades den här gången liksom Prinsessan Carolines äldste son Andrea och hans gravida fru Tatiana. Bland hedersgästerna fanns designern Karl Lagerfeld som är nära vän till Prinsessan Caroline och som hade skapat kvällens design och tema. För musikunderhållningen stod sångerskan Lilly Allen.
Monaco-Matin 29 mars 2015

fredag 27 mars 2015

Prinsessan Madeleine och Drottning Silvia i möte med Childhood Foundation på Drottningholms slott

Foto: kungahuset.se

I torsdags deltog Drottning Silvia och Prinsessan Madeleine i samverkansmöte med World Childhood Foundations internationella grupp. Childhood finns i både Sverige, Brasilien, USA och Tyskland och representanter därifrån träffades i möte på Drottningholms slott.
För Drottning Silvia var det första dagen tillbaka på arbetet igen efter skidolyckan i Schweiz där hon skadade höger axel.

Prins William och Hertiginnan Catherine mötte ungdomar i Deptford, London


Hertiginnan Catherine och Prins William var ute på gemensamt uppdrag under fredagen. De besökte Stephen Lawrence Centre i Deptford som ligger i södra London för att se hur flera olika välgörenhetsorganisationer hjälper ungdomar. Catherine som väntas föda sitt andra barn i mitten av april, var för dagen klädd i en ceriserosa kappa från det brittiska designmärket Mulberry.

onsdag 25 mars 2015

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel invigde utställning om Astrid Lindgren i Seol


Under onsdagen närvarade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel vid invigningen av en utställning om Astrid Lindgren och hennes barnböcker i Seol, Sydkorea. Utställningen Swedish Children’s Book and Astrid Lindgren Memorial Award och visas på biblioteket 'National Library for Children and Young Adults'.

Kronprinsessparet besökte även universitetet Hankuk University of Foreign Studies där de fick träffa studenter som studerar skandinaviska språk. Under eftermiddagen besöktes The War Museum of Korea. Besöket i Sydkorea avslutades under onsdagen med en middag för inbjudna kulturpersoner.

Foto: ALMA/Astrid Lindgren Memorial Award.tisdag 24 mars 2015

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel i Sydkorea- dag 2


Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels andra dag i Sydkorea fortsatte under tisdagen. Det blev bland annat möte med Sydkoreas president, Park Geun-hye, som tog emot i presidentpalatset The Blue House i Seoul. Därefter besöktes Sydkoreas nationella begravningsplats Memorial Tower of the National Cemetary där Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel deltog i en kransnedläggningsceremoni. Dagen avslutades med ett möte med Sydkoreas premiärminister, Lee Wan-koo, som efter mötet bjöd på middag i sitt residens.måndag 23 mars 2015

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på besök i Sydkorea


Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har anlänt till Sydkorea där de är på officiellt besök mellan den 23-25 mars. Under måndagen började besöket i orten Panmunjom som ligger på gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fick se hur gränsen övervakas av NNSC som är De neutrala ländernas övervakningskommission där bland annat Sverige har fem officerare på plats.

Dagen avslutades med en middag i Seoul där representanter från svenska företag i Sydkorea var inbjudna. Under resan deltar även Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.


Foto:Daniel Faller/Schweiziska NNSC-delegationen
söndag 22 mars 2015

Prinsessan Beatrice på indisk Holi-fest i London


Prinsessan Beatrice firade den Indiska högtiden Holi i torsdags då hon var gäst på ett cocktail party i London. Den Indiska designern Saloni Lodha stod som värdinna för festen som firade Holi, den hinduiska vårfesten som även kallas färgernas fest.

Kungafamiljen på familjedop i slottskyrkan

Expressen 22 mars 2015
Under lördagseftermiddagen samlades kungafamiljen för ett privat familjedop i slottskyrkan. Det var Gustaf Magnuson och Vicky Andrén Magnuson som döpte sin 8 månader gamla dotter, Désirée. Lilla Désirée är barnbarn till Prinsessan Christina och har även namnen Elfrida Christina.

Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip var alla på plats för kusinbarnets dop tillsammans med sina respektive. Efter dopet stannade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel med Prinsessan Estelle i famnen, upp för fotografering på slottsbacken tillsammans med Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och Prinsessan Leonore. Även Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia var med vid dopceremonin i slottskyrkan. En doplunch hölls sedan för gästerna hemma hos Prinsessan Chritisna och hennes make Tord Magnuson.

Kvällsposten 22 mars 2015


lördag 21 mars 2015

Kung Willem Alexander och Drottning Maxima såg solförmörkelsen i Hamburg


När Kung Willem Alexander och Drottning Maxima var på statsbesök i Tyskland under fredagen fick de möjlighet att titta på solförmörkelsen som då kunde ses i stora delar av Europa. Kungaparet besökte Hamburg och fick där speciella skyddsglasögon för att kunna titta mot den starka solen. Därefter blev det även ett besök i stadshuset för att signera stadens gästbok.fredag 20 mars 2015

Hertiginnan Catherine besökte Brookhill Children's Center


Hertiginnan Catherine anlände i prickig klänning från ASOS till barncentret Brookhill Children's Center i Woolwich i onsdags där hon fick veta mer om organisationen Homes Starts arbete. Home Start hjälper och stöttar småbarnsfamiljer. Hertiginnan Catherine avslöjade även när hennes andra barn väntas födas. Till en av volontärarbetarna berättade hon att babyn väntas från mitten till slutet av april. Om ungefär en månad blir alltså Prins George storebror.Kung Willem Alexander och Drottning Maxima på besök i Tyskland


Resan har gått vidare från Danmark till Tyskland för Kung Willem Alexander och Drottning Maxima. Under torsdagen besökte de Lübeck.
torsdag 19 mars 2015

Nederländsk svarsmiddag på 'Den svarta diamanten' i Köpenhamn


Under onsdagskvällen höll Kung Willem Alexander och Drottning Maxima svarsmiddag i Köpenhamn för den danska kungafamiljen. Galamiddagen hölls i "Den svarta diamanten" på Slotsholmen vid det kungliga biblioteket.Drottning Margrethe bjöd på galamiddag på Christiansborgs slott


Kung Willem Alexander och Drottning Maxima har besökt Danmark under några dagar. På tisdagskvällen höll Drottning Margrethe en galamiddag för sina gäster på Christiansborgs slott i Köpenhamn. Hela den danska kungafamiljen var på plats, Drottning Margrethe, Prins Henrik, Kronprins Frederik, Kronprinsessan Mary,  Prins Joachim och Prinsessan Marie. Även Drottning Margrethes syster, Prinsessan Benedikte och hennes man Prins Richard av Berleburg deltog vid banketten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...