onsdag 30 april 2014

Prinsessan Estelle vinkade från balkongen när morfar Kungen hyllades på borggårdenKung Carl Gustaf firades på sin fördelsedag traditionsenligt med musikkår och uppvaktning på borggården på slottet. Prins Carl Philip fanns vid hans sida och uppe i slottsfönstet vinkade Drottning Silvia, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prinsessan Estelle. Ett par tusen personer hade samlats för att fira Kungen på hans 68-årsdag och han fick ta emot både hyllningar och blommor.Prinsessan Charlene tog emot pris i Los AngelesPrinsessan Charlene av Monaco befinner sig i Los Angeles, Kalifornien där hon har fått ta emot ett pris för sitt välgörenhetsarbete. Den 29 april tog hon emot utmärkelsen 'Champion of Children' vid den årliga vårlunchen som hölls på Beverly Wilshire Four Seasons Hotel i Beverly Hills. Gäster vid evenemanget var bland annat skådespelerskorna Reese Witherspoon och Angie Harmon.


Myroyals

Prinsessan Leonore gratulerar morfar Kungen


Kung Carl Gustaf fyller 68 år idag och firas på borggården på Stockholms slott. Prinsessan Madeleine gratulerar från New York via sin Facebooksida med en bild på Prinsessan Leonore omgiven av ballonger. Prinsessan Madeleine skriver: "Grattis på födelsedagen Morfar!".


Foto: Prinsessan Madeleine/Facebook

tisdag 29 april 2014

Kung Philippe och Drottning Mathilde på besök i Stockholm.

Foto: kungahuset.se
Belgiens nya kungapar, Kung Philippe och Drottning Mathilde, besökte Stockholm idag. Det var deras första besök i Sverige som kungapar efter kröningen den 21 juli 2013. Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia tog emot dem på slottet där det bjöds på lunch. Även Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip deltog.

Vid ett besök i riksdagen och Rosenbad träffade Philippe och Mathilde även Talman Per Westerberg och Statsminister Fredrik Reinfeldt.
Drottning Silvia i TV4-intervju om demensvård


Söndagen den 18 maj visar TV4 en intervju med Drottning Silvia där hon berättar om sitt engagemang i demensfrågor. Malou von Sivers har träffat Drottning Silvia på Silviahemmet som ligger i närheten av Drottningholms slott. Drottning Silvia berättar om sin egen mamma Alice, som insjuknade i demens och om Silviahemmet som snart funnits i 20 år och som utbildar sjuksköterskor i demensvård. Det blir även ett samtal om glädjen över barnbarnen.

Intervjun sänds kl 20.00 den 18 maj på TV4.måndag 28 april 2014

Prins George på veckans Hello Magazine och Woman's Day

Prins George på brittiska Hello.

William, Kate och George på Australienska Woman's Day.

Drottning Mathilde, Kung Pilippe och Prinsessan Elisabeth på musikalBelgiska Prinsessan Elisabeth följde med mamma Mathilde och pappa Philippe på premiären av musikalen "14-18" i staden Mechelen. Musikalen handlar om första världskriget som varade mellan 1914-1918, därav namnet på musikalen.

söndag 27 april 2014

Helgonförklaring i Vatikanstaten- flera kungligheter deltog vid Påvens ceremoniIdag på söndagen helgonförklarade Påve Franciskus två tidigare påvar, Johannes Paulus II och Johannes XXIII vid en ceremoni i Vatikanstaten. Över en miljon människor hade samlats på Petersplatsen för att följa den historiska händelsen där även den före detta påven Bendeictus deltog i helgonförklaringen.

Flera kungligheter var på plats. Kung Juan Carlos och Drottning Sofia av Spanien var där liksom Kung Albert och Drottning Paola av Belgien. Även Luxemburgs Storhertigpar Henri och Maria Terese fanns på plats tillsamman med sönerna Prins Louis och Prins Sébastien samt svärdottern Prinsessan Stéphanie.
Storhertiginnan Maria Teresa och Storhertig Henri av Luxemburg.


Prinsessan Stéphanie av Luxemburg och Drottning Paola av Belgien.


Storhertiginnan Maria Teresa och en av sönerna hälsar på Drottning Sofia och Kung Juan Carlos.

Mer från Kungens Dag i Nederländerna- Willem Alexander och Maxima firade med familjenKung Willem Alexander och Drottning Maxima firade sin första Kungens Dag på lördagen. Den nederländska kungafamiljen deltog i firandet och i år var det städerna De Rijp och Amstelveen som fick kungligt besök. "Det har varit oförglömligt". "De Rijp och Amstelveen, hjärtligt tack till er från mig och min familj", sa Kung Willem Alexander om dagen. Willem Alexander får fortsätta att fira även på söndagen, då han fyller 47 år den 27 april.
Prins Constantijn och Prinsessan Laurentien.


Prinsessan Beatrix syster, Prinsessan Margriet med maken Pieter van Vollenhoven, sonen Pieter Christian och hans frun Anita.


Prinsessan Margriet äldste son, Prins Maurits med makan Mariléne.


Prins Bernhard och makan Annette, även han son till Prinsessan Margriet.


Prinsessan Margriets yngste son, Prins Floris med makan Aimée.
Prinsessorna Catharina-Amalia, Ariane och Alexia.


Prinsessan Beatrix.


lördag 26 april 2014

Willem Alexander och Maxima firar sin första Kungens DagI Nederländerna firas idag på lördagen Kungens dag (Koningsdag) som är landets största helgdag. I år är det första gången som dagen får heta Kungens dag, tidigare har det varit Drottningens dag då Beatrix regerade. Dagen firas i hela landet och alla klär sig i orange och det finns festligheter, tivolin, musik och loppmarknader överallt. Kungafamiljen deltar och åker runt och besöker ett par städer varje år.

I år besöker Kung Willem Alexander och Drottning Maxima staden De Rijp. Även Prinsessan Beatrix är med och firar tillsammans med flera andra medlemmar av kungafamiljen, bland annat Prins Constantijn och Prinsessan Laurentien och Beatrix syster Prinsessan Margriet och hennes familj.

Se bilder fler från dagen här: PPE-Agency.comfredag 25 april 2014

Drottning Margrethe och Prins Henrik besöker KinaDrottning Margrethe och Prins Henrik är på statsbesök i Kina mellan den 24-28 april. Fokus ligger på samarbetet mellan Danmark och Kina. Förutom att delta i möten och seminarier, har det blivit besök vid det gamla kejserliga palatset i den Förbjudna staden i Peking/Beijing.


William, Kate och George tar farväl av AustralienPrins William och Hertiginnan Catherine har nu avslutat sin tre veckor långa besöksturné i Australien och Nya Zeeland. På fredagseftermiddagen lämnade de Australien för att flyga hem till Storbritannien. Australiens premiärminister Tony Abbott  fanns på plats på flygplatsen i Canberra för att ta adjö av William, Kate och George.
Tidigare på dagen deltog William och Kate i en minnesceremoni på Australian War Memorial.
Se allt från besöket här

torsdag 24 april 2014

Första bilderna på Prinsessan Estelle och Prinsessan Leonore


I början av april fick Prinsessan Estelle träffa sin lilla kusin i New York för första gången. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel hade ledig tid i sin jobbkalender mellan den 2-13 april och hade då möjlighet att åka till USA för att hälsa på Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill och äntligen få se Prinsessan Leonore som föddes den 20 februari i år. Under besöket fotograferade Kronprinsessan Victoria de två kusinerna, Prinsessan Estelle och Prinsessan Leonore som båda var klädda i likadana vita klänningar.

Under torsdagskvällen släppte hovet de två nytagna bilderna på de båda prinsessorna som en vårhälsning. Prinsessan Madeleine skriver på sin Facebooksida om livslång vänskap mellan kusinerna: "A cousin is a ready-made friend for life..."


Foto: Kronprinsessan Victoria/Kungahuset.se


Snart är resan slut- William och Kates sista kväll i AustralienWilliam och Kates rundresa i Australien och Nya Zeeland börjar gå mot sitt slut.Torsdagen fortsatte i huvudstaden Canberra och innehöll besök National Aboretum och konstmuseet National Portrait Gallery. Dagen avslutades med en mottagning under kvällen på guvernörsresidenset Government House.
I morgon avslutas besöket i Australien och resan går hem till London.

Myroyals

Kronprinsessan Victoria deltog i konferens i Sveriges riksdag


Kronprinsessan Victoria deltog i den internationell konferensen IPCI2014 som hölls i Sveriges riksdag på onsdagen där man diskuterade befolkningsfrågor. Talare var bland annat Babatunde Osotimehin, chef för FN:s befolkningsfond, biståndsminister Hillevi Engström och Hans Rosling, professor i internationell hälsa.

Efter förmiddagens konferens var FN-chefen Babatunde Osotimehin inbjuden till slottet för ett möte med Kronprinsessan Victoria.


Foto: ipci2014.org

onsdag 23 april 2014

William och Kate besökte skatepark i AdelaidePrins William och Kate tillbringade onsdagen i Adelaide. De besökte ett musik center där de fick prova på DJ-utrustningen. I förorten Elizabeth fick de se en BMX uppvisning och skateboardåkning. William och Kate fick ta emot en skateboard till Prins George med hans namn i snirkliga bokstäver på baksidan. Prins William fick även prova på att spraya graffiti.

"The Prince of cuteness"- Prins George på Hello Canada

Söte Prins George finns på omslaget av senaste Hello Canada.

Kate på omslaget av veckans Hello Magazine


Hertiginnan Kate finns på omslaget av tidningen Hello den här veckan med bildspecial från besöket i Australien.

tisdag 22 april 2014

Prins William och Kate besöker Ayers RockEfter en flygresa på 3,5 timme från huvudstaden Canberra, anlände Prins William och Kate till Uluru, Ayers Rock beläget i Northern Territory i Australien. Den berömda röda sandstensmonoliten är ett känt landmärke och turistmål och finns i nationalparken Uluru-Kata National Park.

För nästan exakt 31 år sedan gjorde Prins Charles och Diana samma resa som William och Kate nu gör. I mars 1983 besökte även de Ayers Rock. Den då 9-månader gamle Prins William var med sina föräldrar på turnén i Australien och Nya Zeeland precis som Prins George är med William och Kate nu. Likheterna och parallellerna mellan de två resorna är många.

Prins Albert och Prinsessan Charlene på Monte Carlo Masters- final i tennis


Prins Albert och Prinsessan Charlene satt på läktaren och följde tennisfinalen i Monte Carlo Masters mellan Roger Federer och Stanislas Wawrinka som avgjordes på söndagen. Prins Albert var även prisutdelare och överlämnade prispokalen till vinnaren Stanislas Wawrinka.Prinsessan Charlene träffade tidigare Roger Federer som skänkte ett signerat tennisracket till förmån för Charlenes välgörenhetsfond.


Foto: Palais Princier de Monaco/Facebook

måndag 21 april 2014

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel visar upp Haga slott

http://www.svt.se/dokumentarfilm/haga-slott-ett-kungligt-hem-1

Ikväll visas dokumentären "Haga slott- ett kungligt hem", där Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel släpper in ett tv-team i representationsvåningen och berättar om slottet och dess historia. SVT har följt Kronprinsessparet och Prinsessan Estelle genom årstiderna i Hagaparken och tittar även in i den lilla lekstugan som Hagasessorna en gång i tiden lekte i. Även Prinsessan Christina deltar och berättar om sin uppväxt på Haga slott.
Programmet visas på SVT1 klockan 20.00, måndag 21 april och på SVT Play.
Se mer här: SVT.se


Foto: SVT, kungahuset.se

Drottning Elizabeth fyller 88 år idag

Drottning Elizabeth fyller 88 år idag. I samband med födelsdagen visas ett nytaget foto av henne. Fotograf David Bailey fotograferade henne i mars på Buckingham Palace.  Fotografen beskriver drottningen som "en stark kvinna" med "mycket vänliga ögon med en busiga glimt".
Även om Drottning Elizabeths födelsedag är den 21 april, firas hennes officiella födelsedag ett par månader senare. I juni varje år firas hon i samband med paraden Trooping the Color i London.

Det nytagna fotografiet är en del av regeringens kampanj "GREAT Britain", som har som mål att fler ska få upp ögonen för Storbritannien internationellt vilket ska leda till fler jobb, ökad handel, turism, utbildning och investeringar.söndag 20 april 2014

Prins George fick följa med till Sydneys Zoo- familjen flög sedan vidare till Canberra

Foto: Emily Andrews-The sun/Twitter
Prins George fick följa med till zoo på söndagen då William och Kate besökte Sydneys Taronga Zoo.

Detta blev det andra officiella uppdraget för den lille prinsen under turnén i Australien och Nya Zeeland. Tidigare deltog han i en lekgrupp i Wellington.
Den här gången fick George träffa en bilby, kaninpunggrävling, som blivit uppkallad efter honom. Prins George fick titta på den lilla bilbyn genom glaset i dess inhägnad stödd av mamma Kate och pappa William. Innan han lämnade zoo fick han med sig en liten leksaksbilby i plysch.

William och Kate fortsatte sitt besök på Tarango Zoo en stund till efter att George fått åka hem till hotellet med barnsköterskan. De fick bland annat klappa en koala, mata en känguru och en giraff samt titta på en fågelshow.

Under eftermiddagen åkte sedan William, Catherine och George med flyg till huvudstaden Canberra. Resan gick under dagen vidare till huvudstaden Canberra. Kate i blå klänning från Stella McCartney.


Påskdagsgudstjänst för Prins William och Catherine

Foto: Rebecca English/Twitter

Prins William och Catherine deltog vid en påskgudstjänst som hölls i St Andrew's Cathedral i Sydney på påskdagen. Catherine var klädd i en elegant grå kappa från Alexander McQueen och grå hatt från Jane Taylor.
Efter gudstjänsten skrev paret sina namn i en historisk bibel som signerats av flera brittiska kungligheter genom åren, senast Prins Charles och Diana 1983 och Prins Andrew och Sarah 1988.

lördag 19 april 2014

William och Kate i Brisbane- avslutade dagen med rugbymatchPrins William och Kate besökte på lördagen Brisbane. Där började de dagen på flygvapnets bas RAAF Amberley. Både Prins William och Kate fick provsitta ett av flygvapnets jaktplan. Efter det begav de sig till flygflottans minnesträdgård där prinsparet tillsammans planterade ett Eukalyptusträd.

I staden Brisbane togs William och Kate emot av folkmassorna som samlats för att få en skymt av dem och kanske en pratstund. Kate fick ta emot ett stort antal mjukisdjur i form av koalor och kängurur som present åt Prins George.

På kvällen var William och Kate tillbaka i Sydney där de kunde slappna av utanför det officiella programmet med att titta på en rugbymatch mellan Waratahs och Bulls på Allianz Stadium.

Kates privatsekreterare Rebecca Deacon fanns till hands och fick ta hand om Kates blommor och presenter.
Kate i vit klänning med blå vallmoblommor från LK Bennett.
Rugbymatch mellan Waratahs och Bulls på Allianz Stadium i Sydney.


Myroyals

fredag 18 april 2014

Kate och William träffade livräddare på Manly BeachPrins William och Kate hade ett fullspäckat program på långfredagen i Sydney. Det blev besök på mässan "Sydney Royal Easter Show" i Sydney Olympic Park där de fick ta del av både matutställning och fårklippning.

Efter lunch besökte prinsparet barnsjukhuset Bear Cottage Childen's Hospice där de fick träffa de barn som behandlades där. Kate höll även ett tal och avtäckte en tavla som sjukhuset fått i gåva från patienter och deras familjer.

Under eftermiddagen gick turen vidare till standen Manly Beach där William och Kate bland annat fick se en uppvisning om livräddning och fick träffa voluntärer som arbetar med livräddning på stranden.

Kate var för dagen klädd i en vit klänning av den austarlienska designern Nicki Zimmerman. På fötterna satt ett par höga kilklackar från Stuart Weitzman.

Bild: Rebecca English-Daily Mail/Twitter

torsdag 17 april 2014

Drottning Elizabeth och Prins Philip deltog i Royal Maundy-gudstjänstDrottning Elizabeth och Prins Philip deltog i en påskgudstjänst på skärtorsdagen i Blackburn. Det är tradition att drottningen delar ut silvermynt vid gudstjänsten just på skärtorsdagen, som i Storbritannien kallas "Maundy Thursday".Fin utsikt över Blue Mountains för William och CatherinePrins Williams och Catherines besöksturné i Nya Zeeland och Australien är i full gång. I tisdags var paret lediga för privat tid och kunde då vila och umgås med sonen Prins George. I onsdags var arbetet igång igen och resan gick vidare till Sydney i Australien där man bland annat besökte det välkända operahuset.

På torsdagens program stod besök vid Blue Mountains och klippformationen "The Three sisters" där William och Catherine fick beundra den fantastiska utsikten. I oktober 2013 drabbades denna bergsregion av en stor skogsbrand och William och Catherine fick nu träffa personer som drabbats av katastrofen. Det blev också ett möte med scoutgruppen "Girl Guides" och Catherine och William hjälptes åt med att plantera ett träd vid Winmalee Guide Hall.

I onsdags anlände prinsfamiljen till Sydney i Australien.

Australienska tidningen "The Sydney Morning Herald".


onsdag 16 april 2014

Drottning Margrethe hyllades på födelsedagen på MarselisborgDrottning Margrethe har födelsedag den 16 april och firade sin dag på Marselisborg slott i danska Århus. Hela kungafamiljen fanns på plats för att fira Drottningens 74-årsdag. Från slottets terrass tog Drottning Margrethe emot grattishälsningar från folket som hade samlats i slottsparken för att få en glimt av drottningen och hennes familj. Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary fanns på plats med de fyra barnen tillsammans med Prins Joachim och Prinsessan Marie och deras barn. Bara minsta Prinsessan Athena saknades.

Bye, bye New Zealand- William och Kate åker vidare till AustralienPrins William, Hertiginnan Catherine och Prins George har nu lämnat Nya Zeeland för att åka vidare till Australien där besöket fortsätter. Från flygplatsen i Wellington flyger de till Sydney i Australien som blir det första besöksmålet.
Prinsessan Leonore döps på Drottningholm

Prinsessan Leonore föddes i New York den 20 februari 2014.

Prinsessan Leonore kommer att döpas den 8 juni, meddelar hovet. Dopet kommer att hållas i slottskyrkan på Drottningholm. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neil har valt att frångå traditionen med kungliga dop i slottskyrkan på Stockholms slott där både Kronprinsessan Victoria, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine är döpta.

Prinsessan Madeleine känner en närhet till Drottningholm då hon är både född och uppvuxen där, säger hovets informationschef i en kommentar till tidningen Expressen. 160 gäster kommer att bjudas in och inbjudningarna skickas ut efter påsken.

Den 8 juni är även årsdagen av Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills vigsel. Två dagar tidigare, den 6 juni, firas Sveriges nationaldag. Det gör det möjligt för prinsessparet att vara med och fira den tillsammans med den övriga kungafamiljen.

Drottningholms slott

Drottningholms slottskyrka

Drottningholms slottskyrka

Foto: kungahuset.se

tisdag 15 april 2014

Drottning Maxima deltog i möte om barn och pengarDrottning Maxima har besökt skolan Archipel i nederländska Almere. Hon deltog i ett föräldramöte om utbildning i ekonomi. Man diskuterade bland annat vikten av att lära sig hantera pengar. En teatergrupp spelade upp scener på temat barn och pengar. Maxima är hedersordförande i organisationen "Wijzer in geldzaken" som har fokus på att främja ett ansvarsfullt ekonomiskt beteende i Nederländerna.


måndag 14 april 2014

Prins William och Hertiginnan Catherine i ChristchurchPrins Williams och Catherines resa i Nya Zeeland gick på måndagen vidare till Christchurch. Det blev besök på minnesplatsen RNZAF Memorial Wall och invigning av Christchurch visitor's center i den botaniska trädgården.

Tidigare under dagen fick William och Kate även se hur man återuppbyggt Christchurch efter den jordbävning som drabbad staden 2011 då det blev stor förödelse. Prins William besökte staden kort efter att jordbävningen hade skett för tre år sedan. Nu fick han se hur återuppbyggnaden har gått framåt. William och Kate deltog även i en kort minnesceremoni för dem som drabbats.2015 kommer världscupen i cricket att hållas i Christchurch och detta uppmärksammade man med ett besök för Prins Williams och Kates på cricketbanan.

Mer från Kate och Williams resa:
Kate och William besöker vingård
Söndagsgudstjänst i Dunedin
Besök i Hamilton och Cambridge
Segling i Auckland Habour
Middag i Wellington Government House
Besök på flygplansmuseum
Prins George på dagis
William, Kate och George anländer till Nya Zeeland


Mer Prins George på tidningar från Nya Zeeland och Australien

Senaste numret av Woman's Day Nya Zeeland.

Ny numret av Woman's Day Australien.

Woman's Weekly Nya Zeeland.

Women's Weekly Australien

Prins George på omslaget av Hello Magazine

Veckans nummer av brittiska Hello.

Hello Canada

söndag 13 april 2014

Vinprovning på vingård i Queenstown för William och Kate

Foto: Governor-General NZ/Twitter

Under söndagen besökte Prins William och Hertiginnan Catherine en vingård i Queenstown på Nya Zeeland. På vingården Amisfield Winery fick de provsmaka gårdens viner och träffa ägarna John Darby och James Dicey.

Foto: Governor-General NZ/Twitter
Söndagsgudstjänst för Prins William och Hertiginnan Catherine


Prins William och Hertiginnan Catherine deltog i en gudstjänst på Palmsöndagen som hölls i St. Paul's Anglican Cathedral i Dunedin på södra New Zeeland. Catherine var för dagen klädd i en klänning från Emilia Wickstead, en designer som är född på Nya Zeeland men numera verkar i London.


lördag 12 april 2014

Prins William och Catherine i Hamilton och Cambridge


Prins William och Hertiginnan Catherine anlände med flyg till staden Hamilton i norra Nya Zeeland på fredagen. Paret delade på sig för olika uppdrag under förmiddagen. Prins William besökte flygplanstillverkaren Pacific Aerospace medan Catherine träffade barn på barnsjukhuset Rainbow Place.

Senare under dagen åkte hertigparet av Cambridge passande nog vidare till samhället Cambridge där de först besökte ett krigsminnesmonument och därefter bjöds på lunch i stadshuset. En stor del av stadens invånare hade tagit sig ut för att få en skymt av William och Catherine. Man beräknar att ca 15 000 personer var på plats i Cambridge, ett samhälle med en befolkning på 18 000 invånare.

Fredagens besök avslutades med en invigning av en ny cykeltävlingshall för velodrom, Avantidrome. William och Catherine fick ta emot en present till Prins George, en liten cykel och en liten tröja med namnet HRH Prince George på.


Catherine var för dagen klädd i en grön kappa från Erdem. Hon avslöjade att hon tyckte om den, men att William tyckte att den var för skarp i färgen.fredag 11 april 2014

Norska kronprinsfamiljen på veckans Se og Hör


Kronprins Haakon, Kronprinsessan Mette-Marit och barnen Ingrid Alexandra och Sverre Magnus finns på omslaget av veckans norska Se og Hör med den senaste vinterbilden från skidsemestern i fjällstugan. Kronprinsfamiljen har en stuga i norska Uvdal som stod nybyggd för några år sedan. Där har de bland annat firat påsk och även jul ett antal gånger.

Segling för William och Catherine i Auckland HarbourDet blev ett marint tema på fredagen när Prins William och Catherine besökte Nya Zeelands största stad, Auckland. Paret fick bland annat träffa Nya Zeelands seglarlag Emirates Team som tävlar i American Cup. William och Catherine fick prova på att styra varsin segelbåt och tävla tillsammans i lag mot varandra där Catherines lag tog hem segern.


torsdag 10 april 2014

William och Catherine avtäckte ny tavla av Drottning ElizabethTorsdagen avslutades i huvudstaden Wellington på Govenment House där Prins William fick träffa premiärministern och ledaren för oppositionen. Senare på kvällen hölls det en mottagning där Prins William höll ett tal innan han och Hertiginnan Catherine avtäckte ett nytt porträtt av Drottning Elizabeth. Tavlan är målad av den 34-årige nyzeeländske konstnären Nick Cuthell. Tavlan kommer att hänga på National Portrait Gallery of New Zealand.

Catherine var för kvällen klädd i en svart klänning designad av Jenny Packham. På axeln fanns en ormbunke broderad i silver. Ormbunken är Nya Zeelands nationalsymbol och den återfanns även på de nya målningen av Drottning Elizabeth som där bär en silverbrosch i form av ett ormbunksblad. Samma silverbrosch hade Catherine fäst på sin röda kappa som hon bar när hon, Prins William och Prins George anlände med flyg till Nya Zeeland för ett par dagar sedan.
Ormbunken (Silver Fern)- Nya Zeelands nationalblomma och nationalsymbol.Se fler bilder här: Daily Mail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...