lördag 27 april 2013

Prinsessan Estelle på nya bilder från Haga


Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Estelle skickar en vårhälsning från Haga med nytagna bilder. Torsdagen den 25 april fotograferades de i trädgården utanför Haga slott, kan man läsa på kungahusets hemsida. Fotograf är som tidigare Kate Gabor.


Foto: Kate Gabor/kungahuset.se

Prinsessan Madeleine på ny Facebookbild


Prinsessan Madeleine har uppdaterat sin Facebookbild med ett nytaget foto. Bakgrundsbilden är också ny, en vårbild från New York med ett rosablommande japanskt körsbärsträd i förgrunden.

På tisdag kommer Prinsessan Madeleine att vara på plats i Stockholm då Kung Carl Gustaf firar sin födelsedag på yttre borggården vid kungliga slottet. Drottning Silvia och Prins Carl Philip närvarar också. Däremot är Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel inte med eftersom de då är i Amsterdam för att delta vid trontillträdet av Nederländernas nya kungapar, Willem Alexander och Maxima.


Tidigare i veckan berättade Prinsessan Madeleine på Facebook om fästmannen Chris O'Neills stöd i hennes arbete för Childhood. De deltog båda nyligen i ett projektseminarium för Childhood i NYC/Washington.
Prinsessan Madeleine skriver: "Chris är alltid ett så stort stöd för mig och mitt arbete i World Childhood Foundation......här är vi på Childhood Project Seminars välkomstmottagning."

Foto: Childhood/Princess Madeleine of Sweden-Facebook

fredag 26 april 2013

William, Kate och Harry invigde nya Warner Bros Studios

On set at Warner Bros Studios in Leavesden, Hertfordshire

Prins William, Hertiginnan Catherine och Prins Harry deltog vid invigningen av det nya Warner Bros Studios i Leavesden, Hertfordshire den 26 april. Där fick de bland annat se olika miljöer och rekvisita från Harry Potter-filmerna.

The Duke of Cambridge gives a speech at Warner Bros Studios
Prins William höll ett tal.


Tidigare i veckan var Kate på egna uppdrag:

The Duchess of Cambridge at a reception for the Art Room

I sin roll som beskyddare för både Art Room och National Portrait Gallery, närvarade Kate vid en mottagning på konstmuseet National Portrait Gallery i London den 24 april.


The Duchess of Cambridge at The Willows Primary School

Den 23 april planterade Kate ett pilträd (willow tree) tillsammans med komikern John Bishop på skolan The Willows Primary School i Manchester.
Foto: The British Monarchy Photostream/Flickr

onsdag 24 april 2013

Prinsessan Madeleine på seminarium med Childhood

Foto: Prinsessan Madeleine/Facebook
Prinsessan Madeleine berättar på sin Facebook-sida om ett seminarium på temat "Trauma" som hon deltog vid på onsdagen genom sitt arbete för Childhood.

"Idag lyssnar jag på våra 13 projekt i USA som presenterar sitt viktiga arbete för att skydda barn från att bli sexuellt misshandlade och utnyttjade. Temat på seminariet är "Trauma". Åter igen känner jag mig så inspirerad av de här eldsjälarnas arbete!"

måndag 22 april 2013

Catherine träffade Scouter på Windsor Castle

The National Parade of Queen's Scouts

Hertiginnan Catherine träffade på söndagen scouter vid slottet i Windsor där The National Parade med Queen´s Scouts hölls. Senare deltog Kate vid en gudstjänst som hölls för scouterna i St George´s Chapel på Windsor Castle.

The National Parade of Queen's Scouts


Kate i mintgrön kappa från Mulberry, hatt från Whiteley, skor och väska från LK Bennett.

Foto: The British Monarchy Photstream/Flickr

söndag 21 april 2013

Prinsessan Isabella fyller 6 år idag


Den 21 april fyller Prinsessan Isabella 6 år. Kronprinsessan Mary har tagit årets födelsedagsbilder som finns på danska hovets hemsida.Foto: H.K.H. Kronprinsessan Mary/ Kongehuset.dk

lördag 20 april 2013

Drottning Elizabeth deltog vid Margaret Thatchers begravning

Funeral of Baroness Thatcher

Drottning Elizabeth och Prins Philip deltog när Storbritanniens före detta premiärminister Margaret Thatcher begravdes i St Paul's Cathedrali London den 17 april.

Funeral of Baroness Thatcher

Funeral of Baroness Thatcher

Foto: The Britisch Monarchy Photostream/Flickr

onsdag 17 april 2013

Drottning Margrethe har firat sin födelsedag

Drottning Margrethe på veckans Billed-Bladet.

Den 16 april firade Drottning Margrethe av Danmark sin födelsedag. I år fyllde hon 73 år och hela familjen fanns på plats. Som vanligt tog Drottning Margrethe emot folkets gratulationer ifrån slottsbalkongen på Amalienborg slott tillsammans med Prins Henrik och resten av familjen. Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary vinkade från balkongen tillsammans med sina fyra barn Christian, Isabella, Vincent och Josephine. Prins Joachim och Prinsessan Marie var också där med barnen Nikolai, Felix, Henrik och Athena.

Från Billed-Bladet

Se bilder här- Lehtikuva.fi

måndag 15 april 2013

Prinsessan Madeleine på omslaget av veckans Hello

Here come the brides! The secrets of this year's stunning wedding belles.
Jennifer Aniston: Hollywood bride
Princess Madeleine: Swedish royalty
Christine Bleakley: Perfect match

Det är knappt två månader kvar tills Prinsessan Madeleine gifter sig i Slottskyrkan med Chris O'Neill. Den här veckan finns hon på omslaget av tidningen Hello tillsammans med två andra blivande brudar, Hollywoodstjärnan Jennifer Aniston och den brittiska tv-programledaren Christine Bleakley


lördag 13 april 2013

Prinsessan Madeleine träffade DJ Tiësto i New York

Tiësto Instagram

I onsdags träffade Prinsessan Madeleine den nederländske DJ-stjärnan Tiësto, eller Tijs Michiel Verwest som är hans riktiga namn. Mötet skedde utanför Bowery Hotel i New York och de sågs prata och skämta med varandra. Vad mötet gällde är okänt, men kanske blir det DJ Tiësto som står för musiken på Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills kommande bröllopsfest?
Någon dagen senare lade Tiësto upp en bild på Instagram från sitt möte med Prinsessan Madeleine med texten: "Det var så coolt att träffa den kungliga prinsessan från Sverige, Madeleine, häromdagen! Första gången som jag träffade en riktig prinsessa!"

*Se fler bilder här- PurePeople


fredag 12 april 2013

Hertiginnan Kate på veckans tidningar

"Baby on board". "Kate förbereder sig för den stora dagen"- Royal Life.

"Babyn kommer om tre månader"- Franska tidningen Gala.

"Baby weight battles"- Både Hertiginnan Kate och Kim Kardashian är gravida i sjätte månaden, men har gått upp olika mycket i vikt- US Weekly.

"Tre månader kvar, Kates baby dagbok"- OK!

"Kate och William pratar namn, "boande" och stickning"- Hello!

tisdag 9 april 2013

Inför Prinsessan Madeleines bröllop- Drottning Silvia berättar om sina förväntningar


Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifter sig den 8 juni i Slottskyrkan på Kungliga slottet i Stockholm. Vigseln börjar klockan 16.00 och nu står det klart att Sveriges television har fått sändningsrättigheterna och kommer att visa bröllopet på tv.
På kvällen bjuds gästerna på bröllopsmiddag ute på Drottningholms slott och ansvarig för middagen är Stefano Catenacci och Operakällaren. Det var även Stefano Catenacci som stod för middagen när Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gifte sig 2010.

Redan den 6 juni kommer hela kungafamiljen att vara samlad tillsammans med Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill för att delta i firandet av Sveriges Nationaldag på Skansen.
Dagen efter, den 7 juni, kommer Prinsessan Madeleine och Chris att ha en privat fest med middag på kvällen för familj, släkt och nära vänner på Grand Hotel i centrala Stockholm. De har hyrt festvåningen Vinterträdgården och det är stjärnkocken Mathias Dahlgren som står för middagen.


Drottning Silvia ser fram emot sommarens bröllop och är gläds med Prinsessan Madeleine inför hennes stora dag. Under tisdagen deltog Drottning Silvia vid Silviahemmets inspirationsdag och tidningen Aftonbladet bad henne berätta om sina känslor inför det kommande bröllopet. Drottningen passade då också på att lovorda sin blivande svärson, Chris O'Neill, som hon verkar uppskatta mycket.

"Det är en stor dag för hela familjen. Vi är oerhört glada för Prinsessan Madeleines skull, men också att vår blivande svärson är en så trevlig person. Han är sympatisk, han har värme och ger henne det stöd som hon behöver, som alla människor behöver. Han är en fin och trevlig person."

Om sina förväntningar på bröllopet och sina förhoppningar om att Prinsessan Madeleine ska få en bra dag, kommenterar Drottning Silvia: "Det kommer att bli fantastiska dagar och jag hoppas innerligt att hon kan vara lika glad som vi alla är och att det inte blir så många spekulationer om varför inte det ena eller det andra och så vidare. Det är ju hennes stora dag och det tycker jag att vi ska respektera och hjälpa henne så att hon verkligen kan glädja sig åt den."

Aftonbladets intervju finns här

Foto: Kungahuset.se

söndag 7 april 2013

Kronprinsessan Mathilde på omslaget av Royals


Kronprinsessan Mathilde är på omslaget av den belgiska tidningen Royals den här veckan. Nyligen var Mathilde och maken Philippe på officiellt besök i Thailand.

Se bilder från besöket här:

Prins William och Catherine på besök i Skottland under två dagar.

Visit to the Emirates Arena in Glasgow

Prins William och Catherine har varit i Skottland på besök under ett par dagar. De blev besök på idrottsarenan Emirates Arena i Glasgow, som ska stå värd för idrottsevenemanget 'Commonwealth Games' 2014. Catherine var för dagen passande klädd i en skotskrutig kappa från märket Moloh.

Clarence House/Twitter

Visit to The Quarriers Stopover

Prins William besökte 'The Quarriers Stopover', ett korttidsboende för hemlösa ungdomar i åldern 16-25 år.


Dagen efter besöket i Glasgow blev det en gemensam dag tillsammans med Prins Charles. Han mötte sonen, Prins William och svärdottern Catherine på egendomen Dumfries House. Prins Charles köpte huset 2007 i ett konsortium som ska hålla platsen öppen för allmänheten.

Rebecca English/Twitter
Catherine hade för dagen valt att klä sig i en röd kappa från Armani och en skotskrutig scarf.

Georgina Brewer-ITV News Royal Producer/Twitter

Daily Express 6 april 2013.
Under fredagens besök fick Catherine se en docka som föreställde henne själv. En liten flicka hade den med sig för att visa upp och Kate utbrast: "Åh, nej! Är det där jag?". "Ser mitt hår verkligen ut sådär?".

The Scotsman 6 april 2013.

*Se fler bilder här- Lehtikuva.fi
*Daily Mail

lördag 6 april 2013

Drottning Elizabeth och Prins Philip besökte chokladfabrik

Britwell Community Centre visit

Drottning Elizabeth och Prins Philip var i fredags på besök  i staden Slough i Berkshire. Där fick de bland annat en rundvandring på företaget Mars Chocolate UK och fick se tillverkningen av chokladgodiset.

Visit to Mars Chocolate UK

Visit to Mars Chocolate UK

Foto: The British Monarchy Photostream/Flickr

torsdag 4 april 2013

Kungaparet på Länsbesök i Halland med rundtur på Ullared


Kungaparet var på torsdagen på Länsbesök i Halland. Där blev det bland annat ett besök på varuhuset Gekås i Ullared. Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia fick en rundtur på varuhuset av Gekås koncern-VD Boris Lennerhov.
På fredag går resan vidare till Skåne och dagen efter blir det Blekinge som får besök.
Se fler bilder här på Gekås Ullareds Facebook-sida

Foto: Gekås Ullared/Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...