lördag 30 mars 2013

Prinsessan Caroline fanns på plats i London för att fira sitt nya barnbarn

Veckans Hola-Mexico visar bilder från firandet i London och en bild på Caroline från 'Rosornas Bal'.

Prinsessan Caroline har firat att hon har blivit farmor och besökt sitt lilla barnbarn. Äldste sonen Andrea Casiraghi och fästmön Tatiana Santo Domingo fick sonen Sacha den 21 mars. Barnet föddes i London på sjukhuset Portland Hospital. Prinsessan Caroline fanns på plats för att fira den stora händelsen tillsammans med dottern Charlotte och yngste sonen Pierre. Utanför sjukhuset samlades Prinsessan Caroline med den nyblivne pappan Andrea, Charlotte, Pierre och några vänner, däribland Charlottes ex-pojkvän Alex Dellal, för att fira födseln genom att dricka champagne och röka cigarr.

Dagen efter anlände Prinsessan Caroline och sonen Pierre med flyg till Nice flygplats på väg hem till Monaco och det årliga evenemanget 'Rosornas Bal' som hölls på lördagskvällen. Andrea och Tatiana lämnade sjukhuset några dagar senare och Andrea bar sonen i en babylift.

Se bilder här:
Bilder från festen utanför sjukhuset
Prinsessan Caroline anländer till sjukhuset
Andrea och Tatiana lämnar sjukhuset -Hola.com
Fler bilder på Andrea och Tatiana- Isopix
Prinsessan Caroline och Pierre lämnar flygplanet- Newscom

Charlotte och pojkvännen Gad på omslaget av Paris Match med bild från 'Rosornas Bal'.

Charlotte och Gad på veckans tyska 'Bunte'.


fredag 29 mars 2013

Prins Albert och Charlene på klubb CREM i Monaco


Utländska medborgare i Monaco har sin egen klubb, CREM. Klubben stöds av Prins Albert och är till för att välkomna sina nya invånare, samt hjälpa utländska medborgare att lära känna varandra och engagera sig i livet i furstendömet. I torsdags var Prins Albert och Charlene inbjudna att delta under en kväll tillsammans där Charlene presenterade sin välgörenhetsorganisation "Princess Charlene of Monaco Foundation".


Foto: Palais Princier de Monaco

torsdag 28 mars 2013

Påsken börjar med gudstjänst i Oxford för Drottning Elizabeth och Prins Philip

The Queen passes Yeomen of the Guard outside Christ Chuch Cathedral

Drottning Elizabeth och Prins Philip deltog traditionsenligt vid gudstjänsten Royal Maundy Service som hölls i Christ Church Cathedral i Oxford på Skärtorsdagen.

Tradition är också att Drottningen delar ut silvermynt som kallas 'Maundy money' till äldre medborgare. Detta som en symbol för deras tjänst inom samhället och kyrkan.

The Queen departs from Christ Church Cathedral, Oxford

The Queen and The Duke of Edinburgh with children outside Christ Church, Oxford

The Queen arrives at Christ Church Cathedral, Oxford

Red and white Maundy purses with Maundy money

'Maundy money' delas ut i en röd och en vit läderpåse. Den röda innehåller £5.50, och den vita ett silvermynt för varje år av Drottningens ålder. Mynten har en bild av Drottning Elizabeth, ett porträtt som gjordes till det första myntet som gavs ut vid hennes kröning 1953.

"The Queen blooms for Easter"- The Daily Telegraph, 29 mars 2013.

Foto: The British Monarchy Photostream/Flickr

onsdag 27 mars 2013

Victoria och Daniel på semester i Spanien med Estelle

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se
Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har tagit semester och åkt med Prinsessan Estelle till spanska turistorten Almeria vid Medelhavet. Kronprinsessan Victoria har setts promenera med Prinsessan Estelle i bärsele på magen efter att ha varit och köpt bröd. Hon har också gått promenader med Estelle i barnvagnen. Prins Daniel som gillar att spela golf, har varit på golfbanan. Även Kronprinsessan Victoria och lilla Estelle har varit med ibland när Daniel har tränat puttar. Prinsessan Estelle börjar kunna gå själv nu med bara lite hjälp av pappa. Victoria hade kameran beredd för att fotografera Estelles framsteg.

Se bilderna från semestern här
eller här www.stara.fi/

Fler bilder-PurePeople.com


Letizia och Felipe firar påsklov med döttrarna i Almagro


Kronprins Felipe och Kronprinsessan Letizia och döttrarna Leonor och Sofia firar påsken i den historiska staden Almagro som ligger i den spanska provinsen Ciudad Real. Kronprinsfamiljen har gjort en stadsrundtur och promenerat på torget Plaza Mayor, samt besökt utomhusteatern Comedy Corral. Den spanska tidningen Diez Minutos visar en bild från besöket på sitt omslag den här veckan.

Se fler bilder här- RoyalDish.com

tisdag 26 mars 2013

Charlotte Casiraghi och pojkvännen Gad Elmaleh på omslaget av Point de Vue


Prinsessan Carolines dotter Charlotte Casiraghi är på omslaget av veckans nummer av den franska tidningen Point de Vue tillsammans med pojkvännen Gad Elmaleh. I lördags var de båda på Rosornas Bal i Monaco. Charlotte hade för kvällen valt att klä sig i en rosa klänning från Chanel.

måndag 25 mars 2013

Prinsessan Madeleine visar upp Childhoods senaste sammarbete

Prinsessan Madeleine visar läppglansen på Facebook.

Childhood samarbetar med det svenska ekologiska hudvårdsmärket Estelle och Thild och säljer just nu ett läppglans som vårdar och ger glans. Läppglansen kostar 149 kronor och 20 kronor går oavkortat till World Childhood Foundation. Man har valt blommor på asken som representerar tio av artiklarna i FN:s konvention om barnets rättigheter. Produkten säljs från och med vecka 10 på bland annat Åhléns, Kicks och Kronans Droghandel.

Prinsessan Madeleine gör reklam för Childhood-läppglansen på sin Facebooksida där hon visar upp produkten i sin förpackning. Hudvårdsmärket Estelle och Thild har ju dessutom sitt namn gemensamt med Prinsessan Madeleines lilla systerdotter, Prinsessan Estelle. Dock fanns detta märke innan Prinsessan Estelle fick sitt namn och grundaren Pernilla Rönnberg har satt ihop namnet efter sina två döttrar som heter Estelle and Mathilde.
Hertiginnan Kate på veckans Hello- från firandet av St. Patricks Day till Scoutläger

Veckans Hello Magazine om Kates vecka.

Hertiginnan Catherine har haft en hektisk vecka med många uppdrag. Förra helgen var hon och Prins William på regementet i Aldershot  för att se St. Patrick's Day Paraden med Irish Guards. Dagen efter besökte de organisationen Child Bereavement UKs kontor i Buckinghamshire.
Dagen därpå var Kate på uppdrag tillsammans med Drottning Elizabeth och Prins Philip när de besökte tunnelbanestationen på Baker Street som firade 150-års jubileum. På fredagen var det sedan dags för ett uppdrag ute i naturen för Hertiginnan Kate. Hon deltog då vid ett scoutläger i Newby Bridge.

Veckans Hello Canada. Bild från Kates besök hos Child Bereavement UK.

söndag 24 mars 2013

Rosornas Bal i Monaco- 'Bal De La Rose Du Rocher'

Designern Karl Lagerfeld stod för årets tema.

Det årliga evenemanget "Rosornas Bal" hölls i Monaco på lördagskvällen. Balen är en välgörenhetsbal till förmån för Princess Grace Foundation. Prinsessan Caroline brukar vara ansvarig för balens tema och i år hade hon tagit hjälp av sin gode vän, designern Karl Lagerfeld. I år firades 150-års jubileet av Société des Bains de Mer of Monte-Carlo och temat blev därför "Belle Epoque", 1900-talets era.
Kvällen började med en konsert av Prag Filharmonikerna och fortsatte med den brittiska sångerskan Rita Ora, följt av rapparen Theophilus London och DJ Caroline de Maigret.

Prins Albert och Prinsessan Charlene var gäster på balen tillsammans med Prinsessan Caroline, hennes son Pierre Casiraghi och dotter Charlotte Casiraghi. Givetvis fanns också Karl Lagerfeld på plats.
Charlotte hade pojkvännen och skådespelaren Gad Elmalhe med sig, medan Pierre tog med sig sin flickvän Beatrice Borromeo.

Prinsessan Carolines äldste son Andrea fanns inte på plats i år eftersom han och fästmön Tatiana just fått sitt första barn, en son som föddes den 21 mars. Under kvällen ska Prinsessan Caroline ha avslöjat namnet på sitt första barnbarn enligt hennes nära vän, den franske journalisten Stéphane Bern. På Twitter skriver han efter kvällens festligheter: "På Rosorna Bal i Monaco säger Prinsessan Caroline ikväll namnet på sitt första barnbarn som föddes den 21 mars, han ska heta Sacha."


Rivierans tidningar rapporterar om lördagens "Rosornas Bal":

Monaco-Matin 24 mars 2013.

Nice-Matin 24 mars2013.
Bilder från kvällens bal:
Se bilder från balen här- Zimbio
Bilder- Vouge.it

lördag 23 mars 2013

Hertiginnan Kate och Kronprinsessan Mary väljer samma kappa

"Gravida Kate inspireras av Prinsessan Mary"/ Hello.com
Gravida Hertiginnan Kate visar sig ha samma klädsmak som sin kungliga kollega Kronprinsessan Mary av Danmark när det gäller att klä en växande mage. I veckan besökte Kate tunnelbanestationen på Baker Street där man firade 150-års jubileum. Hon var då klädd i en grönblå kappa från det danska modemärket Malene Birger. En likadan kappa känns igen från tidigare då Kronprinsessan Mary var gravid för sex år sedan med Prinsessan Isabella. Då var hon klädd i samma yllekappa från Malene Birger när hon besökte danska 'Rädda Barnen' i Köpenhamn den 20 november 2006.
Både de kungliga damerna valde svarta strumpbyxor och svarta höga skor till kappan. Kate hade även en svart hatt från Whiteley Fischer på huvudet.

fredag 22 mars 2013

Hertiginnan Catherine på Scoutläger i snöväder

Clarence House/Twitter
Hertiginnan Catherine deltog på fredagen vid scoutlägret Great Tower Scout Camp i Newby Bridge, ett par timmars tågresa från London. Kate är beskyddare för den brittiska scoutorganisationen och deltog i fredagens läger tillsammans med ett tjugotal andra scouter. Tyvärr var inte vädret något vidare att vara utomhus i eftersom det snöade och var kallt.
Hertiginnan Kate hade för dagens tillfälle valt att klä sig i en grön jacka från Barbour, gröna gummistövlar från La Chameau och en grön kepsmössa från Really Wild. Runt halsen hade hon en scoutscarf i de brittiska färgerna blå, röd och vit.

UK Scout Association/TwitterUK Scout Association/Twitter

Prinsessan Caroline har blivit farmor- Andrea Casiraghi och Tatiana fick en son

Från Hello.com

Prinsessan Carolines äldste son Andrea Casiraghi och hans fästmö Tatiana Santo Domingo har blivit föräldrar för första gången. I torsdags födde Tatiana en pojke.

Prinsessan Carolines pressansvarige bekräftar nyheten om att hon har blivit farmor: "Hennes kungliga höghet Prinsessan Caroline har glädjen att tillkännage födelsen av sin sonson, född den 21 mars 2013. Både mor och barn mår bra."

Den nya medlemmen familjen Grimaldi kommer inte att kunna bli en framtida tronarvinge eftersom Andrea och Tatiana inte är gifta ännu. Paret har sin bas i Paris och barnet kommer att växa upp där.

Tatiana är barnbarn till den framlidne Colombianske mega-mogulen Julio Santo Domingo och hon kommer att ärva en ofantlig förmögenhet på 6 miljarder dollar som hon delar med sin yngre bror Julio Mario Santo Domingo III.
Trots sin rikedom har hon arbetat hårt för att etablera det etiska klädmärket Muzungu Sisters, som hon har grundat tillsammans med sin affärspartner Dana Alikhani, dotter till en iransk affärsman.

Charlene deltog vid "Ladies Lunch" i Monaco


Prinsessan Charlene deltog på torsdagen som hedersordförande vid cocktailpartyt "Ladies Lunch" som hölls på Metropole i Monaco. De pengar som samlades in vid evenemanget kommer att doneras till Princess Stephanies Ungdomscenter i Monaco.

Foto: Palais Princier de Monaco

torsdag 21 mars 2013

Kronprinsessan Mette-Marit besökte skola i Oslo

Foto: Kronprinsparet/Facebook.

Kronprinsessan Mette-Marit besökte under dagen Ullevålsveien skolan, en av Oslos äldsta specialskolor.
Eleverna fick ställde frågor som: "Gillar du fotboll?". "Vad hade du velat jobba med om du inte var kronprinsessa?". "Hur var det att träffa Barack Obama?".
Kronprinsessan Mette-Marit berättade att hon gillade volleyboll mer, något hon spelade när hon växte upp. Hade hon haft ett annat jobb skulle hon nog ha jobbat med böcker. Mötet med Barack Obamas fru, Michelle, var väl så spännande som mötet med presidenten, berättade Mette-Marit. Hon sa att Michelle Obama var en förebild.

Kronprinsessan Mary och Kronprins Frederik på veckans Billed Bladet


Danmarks kronprinspar, Frederik och Mary finns på omslaget av den danska veckotidningen Billed Bladet den här veckan. Nyligen var Mary och Frederik i Chile på statsbesök. I en intervju i tidningen berättar de om sin stora lycka att vara två.

Tidningen berättar även om Prins Joachims operation som han gjort i sin vänstra hand. Nu har han ett stort bandage runt handen efter att ha opererats för "Vikingasjukan", som gör att fingrarna kröker sig mot handflatan och inte går att räta ut. 

Andra nyheter: Kate är i femte månaden och visar sin mage. Prinsessan Madeleine och Kronprinsessan Victoria var tyngda av sorg på Prinsessan Lilians begravning.

Kronprinsessan Letizia på veckans spanska tidningsomslag


De spanska veckotidningarna Hola, Semana och Diez Minutos rapporterar den här veckan om påveinstallationen där Kronprins Felipe och Kronprinsessan Letizia fanns på plats.

onsdag 20 mars 2013

Många kungligheter på plats vid Påvens installation i Rom

Spanska ABC,  20 mars 2013.

I tisdags installerades den nya påven i Rom. Flera av Europas kungligheter fanns på plast när Påve Franciskus höll sitt installationstal vid en enorm utomhus mässa. Jorge Mario Bergoglio, som numera är Påve Franciskus, kommer ifrån Argentina precis som Kronprinsessan Maxima. Både Maxima och maken Kronprins Willem Alexander fanns på plats vid Vatikanen för påveinstallationen. De hade även sällskap av Spaniens kronprinspar Felipe och Letizia. Fler kungligheter på plats var Prins Albert och Prinsessan Charlene av Monaco, Storhertigparet Henri och Maria Teresa från Luxemburg, Kung Albert och Drottning Paola av Belgien och Arvsprins Alois och Sophie av Liechtenstein.

Nederländska Algemeen Dagblad , 20 mars 2013.

Monaco-Matin, 20 mars 2013.

*Se bilder här- Lehtikuva.fi

Drottning Elizabeth, Prins Philip och Hertiginnan Catherine besökte tunnelbanan på Baker Street

Baker Street visit

Det är i år 150 år sedan London fick sin tunnelbana. Detta jubileum uppmärksammade Drottning Elizabeth med ett besök på tunnelbanestationen Baker Street. Med under besöket var också Prins Philip och Hertiginnan Catherine. De kungliga fick en rundtur i tunnelbanan och fick inspektera en helt ny vagn. De fick även se en restaurerad tunnelbanevagn från 1892.

Baker Street Visit

Visit to Baker Street

Baker Street visit

*Se fler bilder på DailyMail

Foto: The British Monarchy Photostream/Flickr

tisdag 19 mars 2013

Kronprinsessan Victoria på omslaget av Point de Vue


Kronprinsessan Victoria är på omslaget av den franska tidningen Point de Vue den här veckan med texten "Victorias tårar". I lördags begravdes Prinsessan Lilian och Kronprinsessan Victoria hade svårt att hålla tårarna borta när hon tog farväl av sin älskade extrafarmor.

Prins William och Catherine besökte Child Bereavement UK

Foto: Paul Harrison @SkyNewsRoyal/Twitter

På tisdagen var Prins William och Hertiginnan Catherine åter ute på nya uppdrag. Den här gången var det ett besök på välgörenhetsorganisationen Child Bereavement UK i Saunderton, Buckinghamshire som stod på programmet. Kate var klädd i en cremefärgad ullkappa från det brittiska märket Goat och en kort, svart klänning med vit krage från Topshop. Paret fick ta emot både blommor och nallebjörnar av folket som hade samlats för att se dem anlända.

Child Bereavement UK arbetar för familjer som har fölorat ett barn och stöttar dem med att bygga upp sina liv igen. Prins William och Kate fick träffa både organisationens personal och familjer som de hjälper. De träffade den brittiska mat- och tv-personligheten Mary Berry, som förlorat sin son i en bilolycka när han var 19 år gammal. Mary är, precis som Prins William, en av organisationens beskyddare. Prins William avslöjade för henne att han älskar Brownie-kakor, men medgav att han kunde behöva några lektioner i matlagning. Kate berättade för Mary att hon är en stor beundrare av hennes kokböcker och tårtor.


Journalisten Paul Harrison twittrade med bilder från Kate och Williams besök.

Foto: Paul Harrison @SkyNewsRoyal/Twitter

måndag 18 mars 2013

Hertiginnan Catherine och Prins William deltog vid firandet av Patrick's Day

St. Patrick's Day Parade

Hertiginnan Catherine och Prins William deltog traditionsenligt vid firandet av St. Patrick's Day, Irlands nationaldag, den 17 mars. I Storbritannien är det tradition att medlemmar av Irish Guards, 1st Battalion, tilldelas shamrocks av en medlem från det brittiska kungahuset. Shamrock är en grön treklöver som är Irlands nationalblomma och symbol.

Förra året delade Hertiginnan Catherine ut buketterna själv, men i år var även maken Prins William med. Även bataljonens traditionella maskot, den Irländska Varghuden Conmael, tilldelades traditionsenligt en shamrock. Utdelningen hölls i Aldershot, England och efteråt bjöds Prins William på Harvey’s Bristol Cream att dricka. Catherine avstod denna tradition i år.

St. Patrick's Day Parade

The Daily Telegraph 18 mars 2013.

The Times 18 mars 2013.

Foto: The Bristish Monarchy Photostream/Flickr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...