onsdag 31 oktober 2012

Prinsessan Madeleines förlovning med Chris O'Neill i veckans tidningar

Franska tidningen  Point de Vue

Senaste numret av tidningen S

Veckans nummer av Svensk  Damtidning
Tyska tidningen Bunte
Ännu en tysk tidning- Frau im Spiegel
Danska tidningen Billed Bladet

Drottning Elizabeth och Prins Philip på Royal Opera House

Royal Opera House

Drottning Elizabeth och Prins Philip deltog på tisdagen vid en opera- och balettföreställning på Royal Opera House i Covent Garden, London. Föreställningen Gala Jubilee Celebration var ytterligare ett firande av Drottning Elizabeths diamantjubileum som har hållits i år.


Royal Opera House

Royal Opera House

Royal Opera House

Visit to Plymouth University

Tidigare under dagen hade Prins Philip tagit emot en hedersutmärkelse i marinvetenskap från Plymouth University. Detta för sin karriär inom den brittiska flottan, Royal Navy.

Foto: British Monarchy Photostream/Flickr

tisdag 30 oktober 2012

Fler tidningsomslag med bilder från bröllopet i Luxemburg

Tyska Bunte- "Sagohögtid".
Bilder från bröllopet i Luxemburg har dominerat på de europeiska tidningsomslagen den senaste veckan. Jag har visat flera tidigare och här kommer ytterligare några.

Tyska Die Aktuelle- "En saga blir verklighet".

Franska Gala- "Ett kungligt drömbröllop".

Franska Royals- "Höjdpunkten av deras kärlek".

Nederländska Vorsten Royale
Tidigare visade omslag med bilder från bröllopet i Luxemburg finns här:
Prinsessan Letizia på Spanska tidningar
Prinsessan Märtha Louise i glittrig paljettklänning på omslaget av Se og Hør
På omslaget av spanska Hola

Prinsessan Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström har också förlovat sig- nu är det bekräftat

GT/Expressen den 27 oktober 2012

Nu är det bekräftat att även Prinsessan Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström har förlovat sig med sin flickvän Stephanie af Klercker. I lördags skrev tidningen Expressen om nyheten och berättade att Jonas hade friat till Stephanie bara ett par veckor efter Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills förlovning, som ska ha varit känd i kompiskretsen. På så vis har Joans vetat om den och då passat på att fria till Stephanie som dessutom är Prinsessan Madeleines tidigare bästis. När Expressen kontaktade Stephanies mamma ville hon inte bekräfta någon förlovning utan sa att hon inte kände till något om det.

Nu bekräftar Stephanie af Klercker själv till Svensk Damtidning att hon och Jonas har förlovat sig. Hon säger att de är oerhört glada och att förlovningen skedde för ett par veckor sedan.
Det verkar som att Prinsessan Madeleine och ex-pojkvännen Jonas har förlovat sig på varsitt håll nästan samtidigt. En slump eller planerat, det vet man inte. Nu återstår det att se om de båda paren även kommer att gifta sig ungefär samtidigt. Prinsessan Madeleine har sagt att hennes och Chris bröllop kommer att ske till sommaren.

Expressen den 27 oktober 2012.


Expressen Extra
Samma dag som den brutna förlovningen med Jonas Bergström blev känd i april 2010, tog Prinsessan Madeleine flyget till New York. Där har hon sedan stannat och skaffat sig ett nytt liv. Hon började arbeta på Childhoods New York-kontor och hon fann kärleken på nytt i finansmannen Chris O'Neill. Den tråkiga historien med Jonas Bergström vill hon lämna bakom sig och nu börjar ett nytt kapitel i hennes liv. Hon har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige, hennes liv finns nu i New York.

Läs mer om Prinsessan Madeleines förlovning här
Läs mer om Jonas Bergströms förlovning här
Läs om Prinsessan Madeleines födelsedagsfirande med Stephanie af Klercker

Charlotte Casiraghi på omslaget av Royauté


Den franska tidningen Royauté har Monacos Charlotte Casiraghi på omslaget av sitt senaste nummer och kallar henne 'Mode prinsessan'.

Charlotte sitter ofta på första parkett när det är dags för modevisningar i Paris eller Milano. Senast sågs hon på Guccis visning av vår/sommar-kollektionen 2013 som hölls i Milano i mitten av september. Gucci är även märket som sponsrar Charlotte i hennes hästsport. Charlotte är också Guccis modell i deras reklamkampanj 'Gucci Forever'.

När juvelerarfirman Cartier öppnade utställningen El Arte de Cartier på Museum Thyssen Bornemisza i Madrid nyligen, fanns Charlotte på plats och visade upp ett av deras armband. Hon deltog också vid Cartiers galamiddag.

I tidningen 'Self Service', berättar Charlotte om sig själv och sin passion för hästar. Senast tävlade hon med sin häst i Global Champions Tour Masters i Wien.
Charlotte säger i intervjun att hon inte ser sig själv som en prinsessa. "Det är därför jag alltid känner mig lite obekväm eftersom jag ändå är en del av en kungafamilj". Hon berättar också att hon gillar att läsa och att hon kan vara en riktig bokmal. En av hennes favoritböcker är den historiska klassikern Le Rouge et le Noir (Rött och svart) av Henri Beyle Stendhal.

Se bilder på Charlotte Casiraghi här:
*Bilder- Charlotte Casiraghi på Guccis visning i Milano
*Bilder- Charlotte tävlar i Global Champions i Wien
*Charlotte på Cartiers utställning i Madrid - Hello.com
*Charlotte lämnar sitt hotell i Madrid- Zimbio

måndag 29 oktober 2012

Prins Carl Philip har besökt den svenska styrkan i Afghanistan.

Hovets hemsida- kungahuset.se

Prins Carl Philip har varit i Afghanistan där han har besökt den svenska styrkan FS 23 i Mazar-e-Sharif i de norra delarna av landet. På hovets hemsida berättar Prins Carl Philip att det här var hans första besök i Afghanistan, men att han länge har velat åka dit och att hans resa dit har planerats under en lång tid.

Under sitt besök i den svenska campen Camp Monitor fick Prins Carl Philip träffa och prata med skyttekompaniet Romeo Lima som i början av september var inblandade i hårda strider. Prins Carl Philip berättar att besöket i Afghanistan varit spännande och lärorikt. Han har tyckt att det har varit intressant att se verksamheten på plats och att få prata med soldaterna och höra dem berätta om sina upplevelser.

Förra helgen deltog Prins Carl Philip vid bröllopet i Luxemburg och åkte direkt därefter vidare till Afghanistan. Tyvärr missade han sedan familjens firande av Prinsessan Madeleines förlovning i mitten av veckan, men visste ju om förlovningen sedan innan då den skett i början av oktober.
I måndags bar det av till Belgiens huvudstad Bryssel där Prins Carl Philip ska besöka LRF-kontoret och träffa representanter för miljöarbete.

*Se fler bilder här- lehtikuva.fi

Kronprinsessan Mary på gala för Danmarks Lungförening

Danska hovets hemsida- kongehuset.dk
Kronprinsessan Mary närvarade i söndags vid Danmarks Lungförenings galashow som hölls på Den Kungliga Teatern i Köpenhamn.

Man firade att det är 20 år sedan den första lungtransplantationen gjordes i Danmark och man ville med galan uppmärksamma Danmarks Lungförenings arbete för friskare lungor.

Kronprinsessan Mary var klädd i en svart och grå klänning från det danska märket Heartmade by Julie Fagerholt. Mary passade på att återanvända denna klänning som hon bar redan 2006 då hon och Kronprins Frederik delade ut sitt årliga kulturpris.

*Se bilder på Mary från galan här- PPE Agency
*Bilder- PurePeople

söndag 28 oktober 2012

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på invigningen av Friends Arena

Bäst eller sämst klädd på galan? Jag gissar på att Kronprinsessan Victoria slog Utrikesminister Carl Bildt där.
Från Expressen 28 oktober 2012

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fanns på plats vid lördagskvällens invigning av den nya nationalarenan Friends Arena i Solna. På programmet stod musikuppträden från ett stort antal svenska artister som bland annat Agnes, Danny, Tommy Körberg, Tomas Ledin och Roxette. Galan direktsändes på tv i svt och en bit in i galan steg Kronprinsessan Victoria upp på scenen och höll ett invigningstal.

Kronprinsessan Victoria var för kvällen klädd i en glittrig paljettkjol med tillhörande kort jacka. Kjolen och jackan är av svensk design och kommer från märket HunkyDory som har kjolen i sin onlinebutik, men i en mörkare färgställning. Även den svarta toppen ser ut att komma från HunkyDory. De svarta, höga skorna med nitar längst fram har Victoria använt tidigare och de kommer ifrån det danska märket By Malene Birger. Victoria har flera favoritskor just därifrån.


*Se bilder på Victoria och Daniel vid invigningen här- APA-PictureDesk
*Fler bilder- BelgaPicture
*Bilder-ANP Foto
*Victoria och Daniel- ANP Foto

lördag 27 oktober 2012

Efter Prinsessan Madeleines och Chris stora dag- ex-pojkvännen Jonas Bergström har också förlovat sig

Expressen 27 oktober 2012
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill förlovade sig i början av oktober och förlovningen offentliggjordes i torsdags. 
Nu berättar tidningen Expressen att även Prinsessan Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström har förlovat sig med flickvännen Stephanie af Klercker. Förlovningen ska ha skett bara någon vecka efter att Chris friat till Prinsessan Madeleine och paret planerar också de giftermål till sommaren.

Stephanie var tidigare en av Prinsessan Madeleines bästa vänner, men efter att Stephanie och Jonas blev ett par har de inte pratat med varandra. Ett par gånger har de dock träffat på varandra. När de gemensamma vännerna Nathalie Rosta och Dag Werner gifte sig i Gottröra kyrka den 21 augusti 2011 var Prinsessan Madeleine tärna tillsammans med bästa väninnan Louise Gottlieb och ytterligare en kompis. Jonas och Stephanie var gäster på bröllopet. Chris O'Neill var också där och kom tillsammans med Prins Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald. Inget av paren pratade med varandra och Chris vände demonstrativt Jonas ryggen när de kom i närheten av varandra.

Den 10 juni i år fyllde Prinsessan Madeleine 30 år och några dagar innan dess höll hon och kompisen Louise Gottlieb en gemensam födelsedagslunch på Villa Källhagen på Djurgården i Stockholm. Då var även Stephanie af Klercker där, inbjuden som vän till Louise.
Prinsessan Madeleine har inte heller pratat med Jonas Bergström sedan deras uppbrutna förlovning i april 2010.
Läs om Prinsessan Madeleines födelsedagsfirande här

Kvällsposten 27 oktober 2012fredag 26 oktober 2012

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel invigde Alfons Åbergs kulturhus


I torsdags invigde Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Alfons Åbergs kulturhus i Göteborg. Författaren Gunilla Bergström som skrivit och ritat böckerna om Alfons Åberg fanns också med.
I det nya kulturhuset kan barn leka, rita, måla och pyssla.

Tidigare under dagen hade nyheten om Prinsessan Madeleines förlovning med Chris O'Neill blivit offentliggjord. Under besöket i Göteborg fick Kronprinsessan Victoria frågan om hon hade gett sin syster några goda råd. "Goda råd vet jag inte om det behövs, men det är väldigt roligt", svarade Victoria och gjorde båda tummarna upp med ett leende.

På hemvägen från Göteborg blev Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fast på Landvetter flygplats på grund av ett strömavbrott. Klockan fem på kvällen skulle flyget ha gått hem till Stockholm, men det blev försenat drygt en timme. Daniel sågs lyssna på en mp3-spelare och Victoria vilade sig mot hans axel medan de satt på sina platser i planet och väntade.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel träffade Alfons Åbergs skapare, Gunilla Bergström.


Kronprinsessan Victoria fick en stor Alfons Åberg-docka att ta hem till lilla Prinsessan Estelle.

Foto: Alfonskulturhus.se /pressbilder/

Prins Charles och Camilla på premiären av nya Bond-filmen 'Skyfall'

Skyfall premiere
Foto: British Monarchy Photostream/ Flickr
Prins Charles och Hertiginnan Camilla fanns på plats när den nya Bond-filmen "Skyfall" hade världspremiär i London tisdagen den 23 oktober. Premiärvisningen hölls på Royal Albert Hall och Prins Charles och Camilla fick träffa och prata med skådespelarna i filmen. Två av dem var James Bond själv, Daniel Craig, och Judie Dench som spelar M, chefen över Bond.

Skyfall premiere
Foto: British Monarchy Photostream/ Flickr

Den brittiska tidningen Daily Mails reporter Rebecca English twittrade från premiären av Skyfall.

Prins Charles pratar med Daniel Craigh som spelar James Bond. Foto: Rebecca English /Twitter

Hertiginnan Camilla bytte också några ord med Bond-skådespelaren. Foto:Rebecca English/ Twittertorsdag 25 oktober 2012

Prinsessan Märtha Louise i glittrig paljettklänning på omslaget av Se og Hør- från bröllopet i Luxemburg

Norska Se og Hør
Här kommer några fler tidningar med bilder från bröllopet i Luxemburg.

Norska Se og Hør visar bilder från galamiddagen med Prinsessan Märtha Louise och Kronprinsessan Mette-Marit i fokus. Märtha Louise hade en glittrig paljettklänning i silver och Mette-Marit en röd klänning från Emilio Pucci.

Tyska Frau im Spiegel visar brudparet Arvstorhertig Guillaume och Stéphanie de Lannoy när de tar emot folkets jubel från slottsbalkongen.
Det finns även bilder på några av gästerna. Maxima: Den sanna drottningen av elegans. Victoria och Daniel: Varför de inte bodde på hotell. Caroline: Strålande comeback utan sällskap.

Danska Billed Bladet visar bilder främst på de nordiska kungliga bröllopsgästerna med Kronprinsessan Mary i fokus.

Tyska Frau im Spiegel

Danska Billed Bladet

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill tillkännager sin förlovning

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är förlovade. Bilden togs i New York den 22 oktober.
Foto: Patrick Demarchelier/Kungahuset.se
Hovet tillkännagav idag att Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har förlovat sig. Chris friade i början av oktober i New York och i en intervju på hovets hemsida säger Prinsessan Madeleine att frieriet var mycket romantiskt och fint genomtänkt. Ringen är en diamant på minst fyra karat med exklusiv slipning och experterna tror att den kan vara värd uppåt en miljon kronor.

I en film på hovets hemsida berättar Prinsessan Madeleine och Chris om sin förlovning och om det kommande bröllopet som kommer att ske till sommaren i Sverige. Chris berättar även att han lär sig svenska, men att det är svårt.

I hovets intervju berättar Prinsessan Madeleine att hon och Chris delar samma humor och har väldigt roligt tillsammans. "Chris öppnade upp mitt hjärta, han är min själsfrände", säger hon. Chris berättar att han omedelbart kände något alldeles särskilt för Madeleine. Han har funderat ett tag på att fria och väntat på rätt tillfälle, men han säger att han visste att det var Madeleine han ville gifta sig med.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har varit i Sverige under ett par dagar för att fira sin förlovning. Under onsdagen togs de två officiella bilderna på det nyförlovade paret i en sal på Drottningholms slott. Då spelades även förlovningsfilmen in där paret berättar att de har förlovat sig. Två dagar tidigare hade Prinsessan Madeleine och Chris tagit ett annat, första förlovningsfoto i New York. En svartvit bild tagen av den kände fransk-amerikanske modefotografen Patrick Demarchelier.

På torsdagseftermiddagen lämnade Prinsessan Madeleine och Chris Sverige och flög från Arlanda till London för att träffa Chris släktingar där. "Vi ser verkligen fram emot att få vara med varandra nu", säger Chris till Aftonbadet som följt paret på planet till London. Aftonbladet noterade att paret satt i Business Class och att Chris åt köttfärsrullader, potatismos och rödbetor medan Prinsessan Madeleine drack te och åt en bit bröd. Vid 18-tiden landade Madeleine och Chris på Heathrow flygplats.

Drottning Silvia kommenterade förlovningen av sin yngsta dotter under dagen då hon besökte Samhall i Jordbro. Hon berättade att alla är väldigt glada och att Prinsessan Madeleine är väldigt lycklig. Chris O'Neill är trevlig och en riktig svärmorsdröm, tycker Drottning Silvia. Som det ser ut nu så bor Prinsessan Madeleine och Chris i New York, men Chris är väldigt internationell och har bott i England i många år där han även har en verksamhet, berättar Drottningen. Kanske kan det bli så att paret även flyttar till Sverige någon gång. Drottning Silvia säger att Chris O'Neill har varit i Sverige många gånger och tycker om landet.

Även Prins Carl Philip har kommenterat förlovningen då han under torsdagen besökte Lilla Barnets Fond på Svenska Läkarsällskapet i Stockholm.
"Det är jättekul, jag är jätteglad", säger han. "Jag ser fram emot syster och Chris bröllop". På frågan om han har träffat det nyförlovade paret svarar han: "Ja, det är klart". "Vi hade en middag häromdagen". "Alla är jätteglada". Prins Carl Philip berättar att han fick nyheten om förlovningen på telefon. "Som familjemedlem blir man ju uppringd", säger han. Om Chris O'Neill säger Prins Carl Philip: "Det är en schysst och bra kille, jättebehaglig och trevlig".

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Bilden är tagen på Drottningholms slott den 24 oktober.
Foto: Ewa-Marie Rundquist/Kungahuset.se

Foto: Ewa-Marie Rundquist/Kungahuset.se

Aftonbladet 25 oktober 2012.
Båda kvällstidningarna hade nyheten om Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills förlovning på förstasidan redan på morgonen, innan hovet hade gått ut med nyheten offentligt. Tidningen Aftonbladet hade dessutom lyckats få tag på det officiella förlovningsfotot där Prinsessan Madeleine bär sin förlovningsring.

Prinsessan Madeleine och Chris förlovade?

Svensk Damtidning spekulerade redan förra veckan om en förlovning mellan Prinsessan Madeleine och Chris.

Det har spekulerats ett tag om en eventuell förlovning mellan Prinsessan Madeleine och pojkvännen Chris O´Neill. Idag går bägge kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen ut med nyheten om att paret nu är förlovade. De ska ha berättat den glada nyheten för sina vänner under onsdagskvällen. Hovet kommer att kommentera uppgiften under dagen.

Spekulationerna om en förlovning tog fart då Prinsessan Madeleine och Chris sågs gå på restaurang i New York tillsammans med Kungen och Drottning Silvia förra veckan då kungaparet var på ett besök i USA.
Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill bor sedan något år tillbaka tillsammans i en lägenhet på Manhattan.

Expressen den 25 oktober 2012.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...