tisdag 31 juli 2012

Kunglig publik på läktaren vid dagens hopptävling i Greenwich Park - London 2012

Zara Phillips competes in the Team Eventing Jumping Final

Prinsessan Annes dotter Zara Phillips slutade på en åttonde plats i dagens fälttävlan där hoppning stod på programmet. Det engelska laget Team GB tog silver och Zara fick ta emot medaljen av sin mamma Prinsessan Anne som var prisutdelare. Hon blev naturligtvis även gratulerad av maken Mike Tindall och pappa Mark Phillips som för närvarande är det amerikanska lagets coach.

Även under tisdagen hade Zara en stor del av sin kungliga familj på läktaren som med spänning följde hennes prestationer på hästen High Kingdom. Prinsessan Anne var där med sin man Tim Laurence och hertiginnan Camilla. Bakom dem satt Prinsessorna Beatrice och Eugenie. På en annan rad satt Zaras bror Peter Phillips med sin fru Autumn jämte sina kusiner Prins Harry och Prins William med sin Catherine. Under eftermiddagen tilltog regnet och de fick ta fram sina regnkläder, caper och paraplyer.

För svensk del var det också en bra dag även om Sverige gick miste om en medalj i lagtävlan och kom på fjärde plats. Däremot blev det ett silver till Sara Algotsson i individuell hoppning. Prins Carl Philip och Prins Daniel är nu på plats i London och följde på tisdagen fältävlan i Greenwich Park. De satte uppe på läktaren iklädda det svenska lagets randiga OS-tröjor och hade fått platserna bakom Prinsessorna Beatrice och Eugenie.

Under eftermiddagens individuella hopptävling hade fler kungligheter samlats på läktaren. Kronprins Willem-Alexander och Kronprinsessan Maxima från Nederländerna hade sina tre döttrar med sig och hade platserna bakom Prinsessan Anne och hertiginnan Camilla. Greklans ex-kung Konstantin och hans fru Drottning Anne Marie var också där samt danska Prinsessan Benedikte.

Team Eventing Medal ceremony in Greenwich Park
Det brittiska laget i fälttävlan tog silver: Nicola Wilson, Zara Phillips, William Fox-Pitt, Mary King och Kristina Cook.

The Duke and Duchess of Cambridge cheer Zara Phillips
Precis som vid måndagens terrängtävling i fälttävlan fanns Zaras kusiner på plats på läktaren för att heja på henne vid tisdagens hopptävlingar.

Se mer:
Bilderna från dagen- Daylife
Fler bilder i DailyMail
Bilder på Prins Carl Philip och Prins Daniel- Daylife

Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr

Catherine närvarade vid mottagning på Royal Academy of Arts i London

The Duchess of Cambridge talks to Sir Jonathan Ive
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr
The Prime Minister welcomes The Duchess of Cambridge

Efter att ha följt Zara Philips tävla i terrängritten på plats i Greenwich Park under den tredje OS-dagen följde ytterligare ett event för Hertiginnan Catherine under måndagen. På kvällen närvarade hon vid UK's Creative Industries mottagning på Royal Academy of Arts i London. Premiärminister David Cameron välkomnade Catherine till mottagningen som är en del av den brittiska regeringens GREAT-kampanj. Kampanjen ska marknadsföra Storbritannien utomlands och visa för världen vad landet har att erbjuda. 800 gäster var inbjudna bland annat designern Stella McCartney och modellen Lily Cole.

Catherine hade valt att ha sitt hår uppsatt den här kvällen och var klädd i en grå klänning av den serbisk födda med Londonbaserade designern Roksanda Ilincic. Catherine har burit klänningen förut och den känns igen från förra sommaren då hon besökte Los Angeles med Prins William under deras resa till Nordamerika.
De grå mockaskorna kommer från Catherines favoritmärke LK Bennett och de runda glittriga örhängena från Kiki McDonough.

Se bilder från kvällen här:
Bilder- Daylife
Bilder-lehtikuva.fi

Zara Phillips hade kungligt stöd på läktaren vid gårdagens fälttävlan i OS


Zara Phillips red gårdagens terrängritt i fälttävlan och på läktaren i Greenwich Park satt en stor del av hennes kungliga släktingar och hejade på. Hertiginnan Camilla var där och Zaras kusiner Prins William med Catherine, Prins Harry, Prinsessan Eugenie och Prinsessan Beatrice.

Zara red sin häst High Kingdom på fälttävlans andra dag där Storbritanniens lag just nu ligger på andra plats efter Tyskland och med Sverige på tredje plats. Individuellt ligger Zara Phillips på en delad tionde plats inför dagens hoppning.

Idag på tisdagen avgörs tävlingen med hoppning och det svenska laget har stora medaljchanser. Tv-sändningarna från fälttävlan startar 11.30 svensk tid.

Zara Phillips på Daily Express 31 juli 2012.

Se mer fån den kungliga läktaren här  i Daily Mail.

Charlotte Casiraghi för Gucci i ny "Forever Now"-kampanj


Det italienska modehuset Gucci ger nu ut de senaste bilderna i sin reklamkampanj "Forever Now" med Charlotte Casiraghi. Fyra olika kampanjer ska det bli under två år där berömda fotgrafer ska gestalta Guccis budskap med Monacos Charlotte Casiraghi som modell. Detta är den andra kampanjen och de svartvita fotona är den här gången tagna av Inez Van Lamsweerde och Vinoodh Matadin.

måndag 30 juli 2012

Prins William och David Beckham såg Englands OS-match

The Duke of Cambridge at Wembley Stadium
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr

Prins William tittade på OS-fotboll i söndags när Storbritannien spelade mot Förenade Arabemiraten. Matchen spelades på Wembley Stadium och jämte sig på läktaren hade Prins William fotbollsstjärnan David Beckham och hans 13-årige son Brooklyn.

Prins William kommer att dyka upp på läktaren även på måndag och då för att titta på ridsport och den pågående fältävlan där kusinen Zara Phillips tävlar med sin häst High Kingdom i Greenwich Park.
Drottning Elizabeths barnbarn Zara Phillips tävlar i OS och i söndags började fälttävlan. På läktaren satt då mamma Prinsessan Anne, morfar Prins Philip och brodern Peter Phillips med sin fru Autumn. Zara tävlar även under måndagen och då kommer Prins William, Catherine och Prins Harry att sitta på läktaren för att heja på henne.

Flera av Europas kungligheter befinner sig just nu i London för att följa OS och heja på sina länder.
Se bilder här:
http://kuvakauppa.lehtikuva.fi
Se Zara Phillips från söndagens tävling här

Veckans nya Hello har fokus på OS-invigningen.

söndag 29 juli 2012

Prins Albert och Charlene i CNN intervju

Piers Morgan Twitter 27 juli 2012
Piers Morgan från CNN har gjort en intervju med Prins Albert och Charlene twittrar han om med en bild på sig och paret. Förra veckan sändes en intervju med fursteparet gjord av CBS som blev mindre lyckad. Albert och Charlene ansågs vara stela och hade svårt att få till några bra svar på frågorna. Hoppas att den här intervjun visar sig vara bättre.

Prins Albert och Charlene befinner sig på OS i London sedan förra veckan. På lördagskvällen deltog de i ett cocktailparty på Maison de Monaco för medlemmar i IOK. På söndagen satt de på läktaren för att följa simtävlingarna.

Se bilder på Charlene från cocktailpartyt- Zimbio
Se bilder på Albert och Charlene på simtävlingarna- Daylife

Drottning Elizabeths och Prinsessan Annes OS-besök

 
The Sunday Telegraph 29 juli 2012
Drottning Elizabeth besökte OS-området Olympic Park under lördagen som var första dagen för tävlingarna. Tillsammans med Prins Philip, Prinsessan Anne och Londons borgmästare Boris Johnson blev hon visad runt i OS-byn där hon fick träffa deltagare, hon fick titta på utsikten i den nya OS-tornet Orbit Tower samt besöka simhallen där lördagens simtävlingar skulle sätta igång.

Dagen innan hade Drottningen deltagit i invigningen av OS och deltog själv i en film tillsammans med James Bond skådespelaren David Craig som blev mycket uppskattad. Borgmästare Boris Johnson som gick med Drottningen runt Olympic Park på lördagen berättade att Drottningen sagt att hon var nöjd med sin filmroll och att hon var intresserad av att veta om folk tyckte att det korta filminslaget var roligt.

Se filminslaget på Drottningen och James Bond här:
Vimeo
PurePeople

*Se bilder från Drottningens besök på Olympic Park här- Daylife

The Princess Royal at Loughborough University

Prinsessan Anne är engagerad i årets olympiad och är medlem av den internationella olympiska kommittén samt även ordföranden för den brittiska olympiska kommittén. Det var Prinsessan Anne som hälsade IOK medlemmarna välkomna och höll ett invigningsental vid öppnandet av IOK-mötet förra veckan.
Prinsessan Anne har själv deltagit i olympiaden. 1976 tävlade hon i ridsport för Storbritannien i Montreal. I årets OS tävlar hennes dotter Zara Phillips i samma sport.

På söndagen satt Prinsessan Anne på läktaren för att se sin dotter tävla i fälttävlan dressyr på förmiddagen. Jämte henne satt Prins Philip och danska Prinsessan Benedikte som också har en dotter som tävlar i ridsport i OS. Prinsessan Benediktes dotter Prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg tävlar för Danmark och deltog även i förra OS 2008 då hon vann ett brons.
Även Prinsessan Annes man Tim Laurence och sonen Peter Philips med sin fru Autumn satt med på läktaren för att följa Zaras tävling.

Se bilder på Prinsessan Anne här:
Prinsessan Anne tittar på dressyrtävlingarna- Daylife
Prinsessan Anne vid OS-invigningen- Daylife
Prinsessan Anne deltog när de brittiska laget anlände till OS-byn
Prinsessan Anne håller tal vid öppningsceremonin för IOK

lördag 28 juli 2012

Kunglig publik på OS i London


Många av Europas kungligheter är samlade i London för att följa olympiaden som startade igång sina tävlingar på lördagen.

Prins Albert och Charlene av Monaco kom till London redan i början av veckan eftersom Albert är medlem av den internationella olympiska kommittén och har deltagit i den årliga generalförsamlingen. Charlene fotograferades tillsammans med Kronprinsessan Mary när de träffades vid fredagens öppningsceremoni.

Även Kronprins Frederik av Danmark är medlem av IOK och har befunnit sig i London under veckan där han bland annat deltog som en av löparna i fackelloppet med den olympiska elden. Nu finns också fler medlemmar av den danska kungafamiljen på plats för att följa tävlingarna. På lördagen sågs Drottning Margrethe, Prins Henrik, Kronprins Frederik , Kronprinsessan Mary och Prinsessan Benedikte på läktaren för att följa olika grenar, bland annat simning och handboll.

Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit satt jämte Luxemburgs Arvstorhertig Guillaume och tittade på simning.
När de anlände till simhallen Aquatics Centre hade flera kungligheter samlats på läktaren och satt på raderna jämte varandra. Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary var där samt Storhertig Henri av Luxemburg med fru Maria Teresa och deras barn Guillaume, Louis med sin fru Tessy, Felix och Alexandra.

Kronprinsparet av Nederländerna, Willem Alexander och Maxima, deltog vid invigningen på fredagen och vinkade åt den holländska OS-tuppen när de tågade in. De tittade också på simtävlingarna på lördagen och hade då sina tre döttrar med sig på läktaren. Kronprins Willem-Alexander och döttrarna Catharina-Amalia, Alexia och Ariane hade alla orange lagtröjor på sig. Kronprinsessan Maxima hade däremot valt en vanlig brun tröja.

Greklands ex-kung Konstantin och Drottning Anne Marie som numera bor i London finns också på plats under OS och sågs bland annat på invigningen.Yngste sonen Prins Philippos fanns också med dem på läktaren under lördagen.

På måndag kommer representanter från det svenska kungahuset att anlända till London. Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip stannar till den 3 augusti och sedan åker Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia mellan den 7-13 augusti.

Den franska tidningen Point de Vue har denna vecka ett kungligt OS-tema med Prins Albert och Charlene på omslaget.
Se bilder här:
Haakon och Mette-Marit- VG
Drottning Margrethe tittar på handboll- Ekstrabladet
Danska kungafamiljen på läktaren- Isopix
Mette-Marit och Haakon på läktaren- Isopix
Prins Albert och Charlene- Daylife
Maxima och Willem Alexander- Daylife
Bilder från invigningen- Hola
Kung Konstantin och Drottning Anne Marie- Daylife
Maxima och Willem-Alexander med sina döttrar

Olympiaden 2012 i London har startat

The Sun 28 juli 2012
OS i London har startat och på fredagen hölls den pampiga invigningen i närvaro av Drottning Elizabeth. Det blev också kvällen då Drottningen syntes i sin först filmroll.
Inför hennes entré på OS-arenan visades en filmsnutt där skådespelaren Daniel Craig i rollen som James Bond hämtar Drottning Elizabeth på Buckingham Palace. I filmen går sedan James Bond och Drottningen omgiven av sina corgi-hundar ut till en väntande helikopter. De flyger över London och hoppar fallskärm in på stadion. Jublet steg på arenan när sedan Drottningen gjorde entré tillsammans med Prins Philip och intog sin plats på läktaren. Hon hade exakt samma rosa klänning som på filmen och musiken som spelades var James Bond temat. "Vem lyckades övertala henne att göra detta", frågar sig tidningen Daily Mail dagen efter. Drottning Elizabeth är annars en parant dam som inte brukar medverka i några jippon, men har uppenbarligen en komisk ådra.

The London 2012 Olympic Torch Relay at Buckingham Palace
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr
Dagen innan invigningen anlände OS-facklan till London och fackelloppet kom förbi Buckingham Palace där Prins William, Hertiginnan Catherine och Prins Harry tog emot och tittade på när Wai-Minglämnade över elden till John Hulse.

Även grevinnan Sophie av Wessex var utanför slottet och tittade på när facklan anlände tillsammans med sina två barn Louise och James.

The Olympic Flame arrives at Buckingham Palace
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr
De välkomnade fackelbärare från tre av sina välgörenhetsorganisationer- Mountain Rescue, MapAction och Scout-föreningen.

Daily Express 27 juli 2012

Olympic Heads of Government Reception
Michelle Obama anländer till mottagningen på Buckingham Palace.
Foto: The British Monarchy's photostream/Flickr


Innan invigningen hölls på fredagen hade Drottning Elizabeth en mottagning på Buckingham Palace för statsöverhuvuden. Presidentfrun från USA, Michelle Obama anlände till slottet utan sin man den här gången. Flera kungligheter fanns med på mottagningen: Prins William och Catherine, Spaniens Drottning Sofia, Drottning Margrethe och Prins Henrik från Danmark, Kronprinsparet Philippe och Mathilde från Belgien, Fursteparet Albert och Charlene från Monaco, Storhertigparet av Luxemburg Henri och Maria Teresa samt Kronprinsparet från Norge Haakon och Mette-Marit.

Se bilder här:
Mottagningen på Buckingham Palace-Daylife
Fler bilder från mottagingen- DailyMail
Drottning Elizabeth på OS-invigningen- Daylife
Mer från invigningen- DailyMail
Catherine och William på invigningen- Daylife
William, Catherine och Harry tar emot OS-facklan- Daylife
Fler bilder från mottagningen av OS-facklan på Buckingham Palace
Prins Frederik av Danmark deltar i fackelloppet i London- torsdag den 26 juli

fredag 27 juli 2012

Veckans Frau im Spiegel


Den tyska tidningen Frau im Spiegel har denna vecka det nyförlovade paret Andrea Casiraghi och Tatiana Santo Domingo på sitt omslag. Paret hade en förlovningsfest förra veckan vid Franska Rivieran och såg då ut så här.

Uppe i högra hörnet finns även en bild på de tre svenska kungabarnen och deras respektive: Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist samt Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Förra veckan gick de tre paren på konsert i Borgholms slottsruin tillsammans och såg ut att ha trevligt uppe i ett av ruinens fönstervalv.

torsdag 26 juli 2012

William, Catherine och Harry besökte sportcenter i London

The Duke and Duchess of Cambridge launch the Core Care programme
Foto: The British Monarchy's photostream

Prins William, Hertiginnan Catherine och Prins Harry besökte på torsdagen öppnandet av ett nytt sportprojekt på Bacon's College i Rotherhithe i sydöstra London som inriktar sig på att träna nästa generations sportcoacher.
Den kungliga trion fick se ungdomar som deltog i olika sportaktiviteter och fick träffa idrottsledarna. Judo, basket, five-a-side fotboll och bordtennis var sportgrenarna som visades under besöket.
Prins Harry deltog i basket, Prins William provade på fotboll och Catherine spelade bordtennis.
Sportprojektet Coach Core samarbetar med Williams, Catherines och Harrys välgörenhetsfond och organisationen Greenhouse.

*Se bilder från besöket här- Daylife
*Fler bilder här- Daily MailDrottning Silvia mötte fyra tjejer på Solliden som cyklat för välgörenhet

Från Kungahuset.se
I ljusgul sommardräkt anlände Drottning Silvia till Sollidens slott i en av Sollidens öppna jeepar för att ta emot fyra tjejer som hade cyklat från Östersund i norra Sverige till Öland. Detta i projektet Juliaresan för att hedra sin vän Julia som gått bort i cancer tidigare i år. De har under resans gång samlat in pengar till Barncancerfonden och fått ihop 300 000 kronor. Drottning Silvia är beskyddare för Barncancerfonden och mötet med deltagarna i cykelresan ägde rum i onsdags.

*Se bilder på Drottning Silvias möte med tjejerna på Solliden här

Prins Joachim och Prinsessan Marie semestrar i Frankrike med barnen

Nu har den nya lilla prinsessan i den danska kungafamiljen, Prinsessan Athena, blivit så här stor.
Senaste numret av Billed-Bladet visar Prinsessan Athena på sin första semester i Frankrike.

Prins Joachim och Prinsessan Marie har semestrat med sina barn på den danska kungafamiljens semesterslott i Frankrike, vinslottet Chateau de Cayx. Alla de fyra barnen har varit med, Nikoai, Felix, Henrik och lilla  Athena. Prinsfamiljen semestrar gärna varje år på det franska slottet om de har möjlighet, och det hade de i år. Tyvärr hann de då inte delta vid familjefotograferingen på Gråsten slott i år.

Eftersom den övriga kungafamiljen nu i slutet av veckan ska åka till OS i London behöver Prins Joachim vara hemma i Danmark igen och vara tillfällig regent. Därför passade han och Prinsessan Marie på att ta semester med barnen i Frankrike innan de var tvungna att vara tillbaka i Danmark. Prins Joachim och Prinsessan Marie kommer också att åka till OS i London senare under perioden och byta av några av sina familjemedlemmar.

Från veckans Billed-Bladet.

tisdag 24 juli 2012

Prinsessan Caroline och dottern Alexandra i New York


Prinsessan Caroline och yngsta dottern Alexandra har åkt på semester till New York. I onsdags lämnade de flygplatsen i Nice för att flyga till New York på en gemensam shoppingsemester.

I helgen sågs de ute i New York City tillsammans med en väninna till Caroline och hennes dotter. Efter en gemensam lunch på Balthazar Restaurant gick de till prylbutiken MoMA Design Store där Caroline tittade runt på rean och handlade flera varor som hon hon lade i en shoppingkorg. Efter en stund kom hon ut med sina fynd i en shoppingpåse från MoMA.
För shoppingdagen i New York hade Prinsessan Caroline klätt sig i mönstrade byxor, sandaler och en rödorange skjorta i sommarens trendfärg Tangerine Tango.

*Bilder från shoppingturen- Zimbio
*Bilder- Prinsessan Caroline på Nice flygplats

MoMa Design Store finns även på nätet.
 

måndag 23 juli 2012

Charlene åt lunch med det Sydafrikanska simlaget i OS

Charlene i röd tröja och vita shorts jämte Tommy Hilfiger i blå skjorta och vita byxor.  
Foto: Palais Princier de Monaco/ palatsets hemsida

I helgen åt Charlene lunch med det Sydafrikanska OS-laget i simning på restaurangen Stars'N'Bars i Monte Carlo. Charlene som själv kommer ifrån Sydafrika och har varit en duktig simmerska, har stöttat sitt gamla hemlands olympiska lag och gett dem möjlighet att få träna i Monaco de senaste veckorna inför OS i London. Nu ville hon hinna träffa dem alla på en lunch innan de lämnar Monaco för att åka till London där OS invigs i slutet av veckan. Med på lunchen var även den amerikanske modedesignern Tommy Hilfiger som har stått för idrottskläderna under deras vistelse.

Charlene kommer också snart att åka till London med Prins Albert som är medlem av den olympiska kommittén. De kommer att delta vid invigningen av OS och är även bjudna till galamiddagen på Buckingham Palace.

Charlene var tidigare i förra veckan och hälsade på det Sydafrikanska simlandslaget när de tränade inför OS i simanläggningen på Louis II stadium i Monaco.
Se bilderna från hennes besök här 

Hertiginnan Kate och Zara Phillips på veckans Hello


I veckan invigs Sommar-OS i London och brittiska tidningen Hello har OS-tema på sitt omslag denna vecka.

Hertiginnan Catherine får ofta vara på omslaget och så även denna vecka. Bilden är från hennes besök på National Portrait Gallery där en fotoutställning om förberedelserna inför olympiaden hölls förra veckan. Även hennes dyrbara halsband hade OS-tema.

Prinsessan Annes dotter Zara Phillips har varit på bröllop i Portugal. Längst upp till höger på omslaget finns en bild från bröllopet.
Det var Zaras väninna, den brittiska tv-reportern för Sky sports Formula 1, Natalie Pinkham som gifte sig med Owain Walbyoff. Brudparet gifte sig i Obidos, Portugal förra veckan framför 170 gäster, däribland Zara Phillips och även Prinsessan Eugenie.

Zara Phillips förbereder sig inför olympiaden där hon ska delta med det brittiska ridlandslaget och befinner sig just nu på ett träningsläger. Hon ville ändå inte missa bröllopet i Portugal och se sin nära väninna gifta sig och hittade en möjlighet att kunna flyga dit.
Natalie Pinkhams bröllopsklänning kom från brittiska Beulah och är den första brudklänning som har designats av märket. Även brudtärnorna hade klänningar designade Beulah i ljusrosa.

söndag 22 juli 2012

Norska kungafamiljen deltog vid minnesdagen i Oslo


Den norska kungafamiljen deltog under söndagen vid minnesdagen för angreppen i regeringskvarteret och på Utøya som skedde den 22 juli 2011.

Flera hundra människor hade samlats på söndagsmorgonen för kransnedläggningen på Johan Nygaardsvolds plats framför regeringskvarteret i Oslo. Från kungahuset deltog Kung Harald, Drottning Sonja, Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit.
Kung Harald och statsminister Jens Stoltenberg lade ner kransar och statsministern höll ett tal. Därefter hölls det en tyst minut. Kronprinsessan Mette-Marit hade svårt att hålla tillbaka tårarna vid den rörande ceremonin. Hon var själv personligt berörd av attentatet där hennes styvbror Trond Berntsen fanns bland dem som dödades på Utøya. Kung Harald gav sin svärdotter Mette-Marit en tröstande kram.

Årsdagen markerades även med minnesgudstjänster. Kungaparet deltog i Oslo domkyrka tillsammans med Prinsessan Märtha Louise och kronprinsparet Haakon och Mette-Marit deltog i Hole kirke vid Utøya. Kronprinsparet deltog efter gudstjänsten i Hole vid en lunch på Sundvollen Hotell för ca 300 personer som varit berörda av händelsen på Utøya.

Under söndagskvällen kommer Kronprins Haakon och Prinsessan Märtha Louise närvara vid en direktsänd minneskonsert som hålls på Rådhusplatsen i Oslo.

Se bilder från dagen här:
Bilder- Daylife
Bilder/artikel- kjendis.no
Bilder- BelgaPicture
Bilder på Mette-Marit- Daylife
Bilder på Prinsessan Märtha Louise- Daylife
Bilder från minnesdagen i Oslo- lehtikuva.fi

lördag 21 juli 2012

Prins William och Catherine på senaste numret av Paris Match


Även den franska tidningen Paris Match väljer att visa badbilderna på Prins William och Catherine från deras smekmånad på Seychellerna för ett år sedan.

Mer om Kate och Williams smekmånadsbilder här

Kate i halsband från Cartier för en halv miljon

Daily Express 20 juli 2012
Hertiginnan Catherines dyra halsband finns på framsidan av fredagens Daily Express.
I torsdags besökte Catherine en fotoutställning med OS-anknytning på The National Portrait Gallery i London. Den blå klänningen kom från Stella McCartney som även designat Team GBs lagkläder för OS och kostar 515 pund (ca 5600 kronor).
Guldhalsbandet med diamantbesatta ringar kommer från Cartier och kostar 49 000 pund, en halv miljon kronor. Även om smycket med ringarna associerar till OS-loggan så är det inte designat i samband med det.
En talesperson från St James’s Palace vill inte kommentera kostnaden för halsbandet, men säger att halsbandet är Kates personliga som hon har haft ett tag. "Det är inget officiellt OS-smycke, men det passade att bära det", säger man från St James’s Palace enligt Daily Express.

Snart startar OS i London och Hertiginnan Catherine, Prins William och Prins Harry kommer att vara på Buckingham Palace på torsdag när den olympiska facklan anländer dit. De förväntas också delta tillsammans med Drottning Elizabeth dagen efter när det hålls en mottagning för utländska statschefer på slottet i samband med OS-invigningen.
Som olympiska ambassadörer kommer alla tre att stötta det brittiska laget, följa tävlingarna och besöka OS-byn.

Mer om Kates besök på National Portrait Gallery här

Charlene på middag i klänning från Louis Vuitton

Foto: Palais de Monaco/Facebook
Prins Albert och Charlene deltog vid en middag "dîner aux chandelles", som hölls av Moancos borgmästare på fredagen, kan man läsa på Monacohovets Facebooksida.
Charlene hade på sig en kort mörkblå klänning med palettliv från Louis Vuitton. Samma klänning hade hon i Paris för ett par veckor sedan när hon deltog vid öppnandet av en ny Louis Vuittonbutik för smycken på Place Vendome under modeveckan i Paris.

fredag 20 juli 2012

Sommarbilder på den danska kungafamiljen vid Gråsten slott


Idag på fredagen var det dags för den årliga sommarfotograferingen vid den danska kungafamiljens sommarslott Gråsten. Drottning Margrethe var på plats i grönrutig klänning med sin man Prins Henrik och äldste sonen Kronprins Frederik var där med sin familj Kronprinsessan Mary barnen Prins Christian, Prinsessan Isabella och Prins Vincent. Lilla Prinsessan Josephine saknades vid dagens fotografering eftersom hon hade blivit sjuk och fått feber. Alla barnen såg ut att ha vuxit till sig lite sedan de sågs sist.

Drottning Margrethes syster Prinsessan Benedikte brukar ofta vara på Gråsten om somrarna och det var hon även i år. Hennes dotter Prinsessan Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg med sina två barn Richard och Ingrid var också med. Även kungaparets två taxar fick vara med på årets sommarbilder. Fattades gjorde Prins Joachim och hans familj som inte fanns inte med och semestrade på Gråsten just  i år.

Gråsten slott på Sønderjylland. Foto:Wikipedia

Se årets sommarbilder på den danska kungafamiljen här:
Bilder- danska tidningen Berlingske
Bilder-Daylife
Bilder- PPE
Bilder-lehtikuva.fi

torsdag 19 juli 2012

Catherine besökte OS-utställning på National Portrait Gallery i London

Twitterfoto Rebecca English på DailyMail
Hertiginnan Catherine besökte National Portrait Gallery i London på torsdagen där utställningen Road to 2012: Aiming High exhibition öppnade. Catherine anlände vid nio-tiden på morgonen till konstmuseet som hon är beskyddare för. Hon är även ambassadör för OS 2012 och fotoutställningen hade just med det kommande Olympiska spelen att göra. Utställningen visar de senaste tre årens förberedelser inför det kommande OS i London både för idrottsutövarna och arbetet bakom arrangemanget.

Catherine passade även på att titta på diamant jubileumsutställningen om Drottning Elizabet 'Exhibition on the Queen, Art and Image'. Det här var Catherines andra officiella besök på National Portrait Gallery i år. I februari var hon på öppnandet av utställningen Lucian Freud Retrospective.

Den klarblå klänningen som Catherine hade valt att ha på sig för besöket kommer från den brittiska designern Stella McCartney. Valet av klänning var nog ingen slump eftersom Stella McCartney även är den som har designat Brittiska OS-lagets Team GB's kläder i samarbete med Adidas. Halsbandet som Catherine bar är från Cartier och de svarta satinpumpsen från Prada.

Blå klänning från Stella McCartney för 515 pund.

Halsband från Cartier

Se mer:
Bilder- Daylife
Bilder- lehtikuva.fi
Artikel och bilder i DailyMail
Utställningen- Road to 2012

Prins Harry och Prinsessan Eugenie på premiären av Batman

Från Daily Mail

På onsdagen hade den senaste Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" Europapremiär i London. Prins Harry dök upp på en av de två filmpremiärerna som hölls igår i London city. Även Prins Harrys kusin Prinsessan Eugenie var där med sin pojkvän Jack Brooksbank. Prins Harry hade klätt sig för filmpremiären i en blå kostym och vit skjorta medan Prinsessan Eugenie hade valt en kort ljus klänning och en svart skinnjacka.

Medan Prins Harry och Prinsessan Eugenie såg filmen på biografen Waterloo IMAX, var majoriteten av filmens stjärnor på andra sidan floden Themsen på Odeonbiografen på Leicester Square där de stora filmerna brukar ha premiär.

Efter filmen fortsatte både Prins Harry och Prinsessan Eugenie och pojkvänen till Freemasons Hall i Covent Garden där efterfesten för Batmanpremiären hölls. De stannade till runt 2-tiden på natten och åkte sedan vidare till 'Le Salon' brasserie och nattklubb i Mayfair innan de åkte hem strax efter klockan fyra på morgonen.

Se bilder på Prins Harry från premiären här-lehtikuva.fi

Kronprinsessan Mary letade barnkläder på Zara

Kronprinsessan Mary tog sig en shoppingtur på Strøget i Köpenhamn i tisdags, skriver den danska tidningen BT. En av tidningens medarbetare såg Mary inne i klädbutiken Zara. Ingen verkade lägga märke till henne när hon gick runt inne på barnavdelningen där hon bland annat tittade på en klänning i jeanstyg. Kanske en klänning till Prinsessan Isabella eller Prinsessan Josephine? Det blev dock inte något köp för Mary.

Mary kom till butiken Zara på cykel tillsammans med en säkerhetsvakt och hon frågade honom om det var okej att hon slank in i affären, och det var det såklart, skriver BT.

Kronprinsessan Mary var klädd i en svart klänning och hade en turkos väska och solglasögon på hjässan när hon fotades i på vägen ner i rulltrappan av BT:s skribent Stine Hansen.

Se artikeln och bilden här:
BT.dk

onsdag 18 juli 2012

Bilder från William och Kates smekmånad har dykt upp efter ett år

Woman's Day- juli 2012

Förra veckan dök bilder från Prins William och Kates smekmånad upp i den Australienska veckotidningen Woman's Day.
Det var den 29 april förra året som William och Kate gifte sig och två veckor senare åkte de på en tio dagars smekmånad till Seychellerna utanför Afrikas östkust där de bodde i en dyr strandvilla. Efter sitt storslagna och hårt mediabevakade bröllop hoppades och önskade det nygifta paret att få en privat smekmånad. En inofficiell överenskommelse fanns mellan nyhetsmedierna att inte publicera några bilder från resan. Endast en mycket suddig bild tagen på långt håll som påstods kunna vara det nygifta paret som badade i havet publicerades. Fram tills nu har inga andra bilder visats, men mer än ett år senare väljer nu den australienska tidningen att visa 15 bilder smygtagna på långt håll med en lång lins. Bilderna visar Prins William i stormönstrade badshorts och Kate i svart bikini som badar, snorklar och går hand i hand längs stranden.

Seychellerna. Foto:Tobias Alt/Wikipedia
Prins William och Kate har semestrat på Seychellerna förut. I augusti 2007 åkte de på en veckas solsemester till ön Desroches några kilometer från Seychellernas huvudö Mahe. Det rapporterades att Prins William ska ha sagt till öbor att Desroches-vistelsen var den bästa semester han hade haft.

Desroches Island- Seychellerna. Foto:Wikipedia

Se tv-inslag från Today där bilderna diskuteras:
Video -Today
Några bilder från tidningen visas på den här tumblr-bloggen:
http://royaltyandmore.tumblr.com/post/26841119772

tisdag 17 juli 2012

Kunglig norsk familjesemeter på Korsika

"Drottning Sonja (75)  i storform på familjesmeter"-  Senaste numret av norska Se og Hör

Efter  att ha firat Drottning Sonjas födelsedag i början på juli, gavs sig hela den norska kungafamiljen iväg på en gemensam semester till Medelhavet. De åkte med kungens skepp K/S Norge för att sola och bada längst kusten vid den franska semesterön Korsika. Efter Korsika ska kungaskeppet ha seglat vidare till grannön Sardinien. Ombord fanns Kung Harald och Drottning Sonja, Kronprinsparet Haakon och Mette-Marit med sina tre barn samt Prinsessan Märtha Louise och hennes tre döttrar.

Panorama över Korsika. Foto:Wikipedia
Kungafamiljen sågs sola och bada på en strand, Mette-Marit i svart bikini och hatt, Haakon i stormönstrade badshorts. Kung Harald satt i en strandstol under ett parasoll i shorts och vilade. Det blev också en del paddlande och flytande på surfbrädor för de flesta av dem. Det blev även bad ifrån skeppet, Märtha Louises äldsta dotter Maud Angelica sågs hoppa i havet från båten. Kungligheterna gick även i land vid en hamn där de promenerade i byn och Drottning Sonja och Prinsessan Märtha Louise sågs äta varsin glasstrut.

I måndags var hela kungafamiljen tillbaka i Norge igen efter semesterresan. Om några dagar, den 22 juli, ska den norska kungafamiljen delta i minnesdagen med minnesgudstjänster för förra årets attentat i Oslo och Utøya.


"Sonja och Harald tog med familjen till Medelhavet"- Norska Se og Hör Weekend
Fler bilder på Royaldish.com

Andrea Casiraghi och Tatiana Santo Domingo firade med förlovningsfest på Franska Rivieran

"Drömhögtid för Caroline"- Frau im Spiegel juli 2012
Prinsessan Caroline son Andrea Casiraghi är nyförlovad med flickvännen Tatiana Santo Domingo. Nästa år blir det bröllop i Monaco. I helgen firades förlovningen med en fest för syskon och vänner.

Saint-Jean-Cap-Ferrat. Foto:Heinrich Kerschbaumer/Wikipedia

Partyt började ute till havs vid Franska Rivieran ombord på Prinsessan Carolines lyxjakt Pacha III som hade lämnat Monaco på söndagsmorgonen. Det nyförlovade paret och några av gästerna åkte sedan med en mindre båt in till den exklusiva byn Saint-Jean-Cap-Ferrat där de hade hyrt en lyxvilla uppe på en höjd. Andreas yngsta syster, 13-åriga Alexandra av Hannover, var också med i båten. Mamma Caroline och systern Charlotte Casiraghi anlände till villan i bil vid tre-tiden på eftermiddagen. Även brodern Pierre Casiraghi sågs festa på lyxvillan terrass där stora färgglada ballonger var uppsatta. Förlovningspartyt höll på hela natten med ett fyrverkeri vid midnatt.
Temat på festen verkade vara storblommigt och lustiga hattar. Festgänget hade klätt sig i sommarkläder, damerna i storblommiga sommarklänningar och stråhattar med blommor på och herrarna i vita sommarkostymer och hatt med mönstrade slipsar. På Tatianas vänstra ringfinger glimrade en stor förlovningsring.

Se bilder från festen här:
Bilder- lehtikuva.fi
Bilder- Zimbio
Bilder- cotilleando.com
"Bröllop i Monaco 2013- stor lycka för Caroline"/ Point de vue
I måndags var Prinsessan Caroline tillbaka i Monaco. Hon deltog tillsammans med modeskaparen Karl Lagerfeld vid öppnandet av en ny Chanelbutik för smycken i Monte Carlo. Prinsessan Caroline var passande nog klädd från topp till tå i kläder och väska från Chanel där vännen Karl Lagerfeld är chefsdesigner.

*Se bilderna på Prinsessan Caroline och Karl Lagerfeld här- Daylife
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...